‘Nederlandse crimineel’ Makkelie krijgt onder uit de zak van Modric en in Kroatische media

25 juni 2024, 09:45
Foto: © Imago

In Kroatië is onvrede over het optreden van 'de Nederlandse crimineel' Danny Makkelie als scheidsrechter bij Kroatië - Italië (1-1). De Nederlandse arbiter kende maar liefst acht minuten blessuretijd toe en in de laatste minuut daarvan wist Italië via Mattia Zaccagni gelijk te maken. Ook Kroatië-aanvoerder Luka Modric is niet te spreken over de rol van Makkelie.

"Ik weet niet wat ik moet zeggen", aldus Modric na afloop tegenover tv-zender HRT. "Voetbal is wreed, dat hebben we vandaag gezien", vervolgt de middenvelder die het onbegrijpelijk vindt dat er acht minuten blessuretijd bijgetrokken is. “Ik weet ook niet hoe de scheidsrechter aan zo veel blessuretijd komt. We verdienden het niet om dit doelpunt tegen te krijgen. Maar als je ten onder moet gaan, dan maar op de manier van vandaag. Het is geen troost, voetbal is wreed."

Artikel gaat verder onder video

De Kroatische media is ook allerminst blij met waarop Makkelie gefloten heeft. Zo wijdt 24sata een heel artikel aan een moment dat voorafgaat aan de gelijkmaker van Italië. Kort voordat Riccardo Calafiori op kon stomen naar het Kroatische doel van Dominik Livakovic, gaf Ivan Perisic een lange bal op Ante Budimir, maar de spits werd neergehaald door diezelfde Calafiori. Budimir bleef liggen, waardoor Kroatië niet met tien, maar met negen moest verdedigen. Daardoor ‘eindigde het verhaal van dit EK’ voor Kroatië’, zo klinkt het. Al is er nog altijd een kleine hoop dat de Kroaten alsnog door kunnen.

'Nederlandse crimineel' Makkelie

De spelers ‘die alles gaven’ wordt niets kwalijk genomen, maar dat geldt allerminst voor Makkelie. Hij krijgt er flink van langs in de Kroatische media, zo ook bij 24sata. “De bijdrage van de scheidsrechter doet ons pijn. Een serieus team mag niet twee keer op dezelfde manier vallen. Ook niet als er een 'Nederlandse crimineel' aan de overkant staat. Dit doet echt pijn…”,

In Sportske novosti wordt zelfs gesuggereerd dat de scheidsrechter ‘op een voor hand liggende missie was om de Azzurri te helpen’. “Wie de wedstrijd echter goed bekeek en iets van scheidsrechters weet, kon al snel zien hoe Danny Makkelie de wedstrijd de Italiaanse kant probeerde op te sturen. De Italianen maakten verschillende zichtbare fouten, maar beoordeelde ze niet. Bij ons beoordeelde hij alles. En alles wat marginaal was, dat ging naar de kant van Italië.”

'We zouden zes minuten accepteren'

De blessuretijd van acht minuten is ook ‘onverklaarbaar’. “Er waren zes spelerswissels, wat drie minuten blessuretijd oplevert. De VAR-controle op de penalty duurde niet lang, hooguit twee minuten. In de regel betekent dit vijf minuten compensatie. We zouden zes minuten als normaal accepteren, omdat er enkele kleine "diefstallen" van tijd waren. Zeven minuten blessuretijd was al onaanvaardbaar, en acht minuten gingen de logica van welke scheidsrechter dan ook te boven”, is het medium kritisch.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hongaren zorgen voor grote verbazing met actie na nederlaag: 'Ik heb het nog nooit gezien'

Een opvallend moment na de wedstrijd tussen Hongarije en Zwitserland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jeweetwel
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Vooropgesteld dat ik ook geen fan van Makkelie ben, ligt het toch vooral aan de spelers zelf dat er tijd wordt bijgetrokken voor al dat geduikel en tijdgerek. Het zou voor een scheidsrechter een stuk gemakkelijker fluiten zijn als dit gedoe eens achterwege blijft evenals het invoeren van zuivere speeltijd. Verbeter de wereld en begin bij je zelf......

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Dat zijn inderdaad de reguliere zaken waar vooraf een vast aantal minuten aan is gekoppeld voor de blessuretijd. Echter vergeet Kroatië hierbij de minuten speeltijd die verloren zijn gegaan door de vele overtredingen die Kroatië heeft gemaakt, het wegschieten van de bal en het overige tijdrekken. Die 8 minuten waren dus echt wel terecht. Als het andersom was, hadden ze dit waarschijnlijk wel terecht gevonden. De schuld ligt hier niet bij de arbitrage, maar bij de spelers. Dit is toch wel een beetje een gevalletje van slechte verliezers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen