Sander Schimmelpenninck walgt: 'Flikker die gast uit het Nederlands elftal, sorry'

18 juni 2024, 16:09   Bijgewerkt: 18 juni 2024, 21:19
Foto: © Vandaag Inside

Sander Schimmelpenninck vindt het walgelijk dat Memphis Depay een haarband draagt en pleit er zelfs voor dat de aanvaller uit het Nederlands elftal wordt gezet. Dat geeft de columnist van De Volkskrant aan in de Zelfspodcast. De journalist wil spelers als Memphis, die zichzelf belangrijker zouden vinden dan het team, niet in het Nederlands elftal hebben.

Schimmelpenninck gaat in de Zelfspodcast, die hij maakt met zanger Jaap Reesema, in op de haarband die Memphis draagt gedurende het EK in Duitsland. De opiniemaker vindt het verschrikkelijk wat Memphis tijdens dit eindtoernooi heeft geïntroduceerd: "Die haarband moet af", begint Schimmelpenninck in zijn eigen podcast: "Ik vind het weer één grote middelvinger naar iedereen. Hij wil weer opvallen. Je bent een team. Als je een witte haarband omdoet, als een soort van decoratie, dan laat je zien dat je het team gewoon minder belangrijk vindt dan je eigen onzinhandel", is Schimmelpenninck hard, maar duidelijk.

Artikel gaat verder onder video

De 39-jarige opiniemaker is dan ook van mening dat Koeman zou moeten ingrijpen: "Ik vind dat walgelijk. Flikker die gast uit het Nederlands elftal, zet Wout Weghorst er maar neer", vindt een felle Schimmelpenninck, die het dan maar voor lief neemt dat Oranje van die wissel wellicht minder goed gaat voetballen: "Dan maken we maar minder goals. Het maakt mij niet uit. Ik wil dit soort gasten niet in Nederlands elftal zien, sorry", besluit de columnist tot slot.

Bekijk hieronder het fragment van Schimmelpenninck in de Zelfspodcast:

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jesus krijst
Link gekopieerd!
  82
  + 1
avatar

Je gaat toch niet serieus zo'n woke arogant mannetje een platform geven. Kom op je bent een voetbal website. Zet normaal nieuws neer.

Dexi
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

Hier wordt ook van alles klakkeloos neergezet. Kopiëren en plakken maar.

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
  31
  + 1
avatar

Het is nit erg, witte zweetband ja of nee Het NL gaat toch geen EK kampioen worden.

Koelie198424
Link gekopieerd!
  59
  + 1
avatar

@fcupdate waarom geven jullie dit zelfingenomen kwalletje een podium hier? a.u.b snel verwijderen. Die man heeft werkelijk nog nooit wat voorgesteld en lift mee op rijkdom van zn ouders

QuarlonK
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ik vind dit soort onzin wel leuk. Bewijst weer eens dat hij er niets van snapt

Ewald Timmermans (Deuxchasse)
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Heel leuk gevonden om dan Sander een zelfingenomen kwalletje te noemen. Gewoon alles omdraaien. Complimenten ;-)

Storm
Link gekopieerd!
  48
  + 1
avatar

Het kan 2 kanten op: Depay gaat geweldige dingen laten zien en NL komt heel ver in het toernooi en dan is hij opeens een grote held met z'n zweetband....óf hij bakt er niks van en NL ligt er binnen de kortste keren uit. Take your pick. Persoonlijk blijf ik van mening dat Koeman hem erop had moeten aanspreken. Af met dat ding.

Ferrari412T2
Link gekopieerd!
  73
  + 1
avatar

Is dit diezelfde bal die ook aan het janken was dat Max Verstappen geen belasting betaald in Nederland? Wat boeit mij dat dat Depay met een zweetband om speelt. Al speelt hij met een badmuts op, zolang hij maar goed speelt! Dat zo'n eng ventje als die Schimmelpenninck nog uberhaupt een podium krijgt om zijn zielige ideetjes te verkondigen stoort mij nog het meeste. Geef totaal geen aandacht aan deze pannenkoek!!!

gtsb
Link gekopieerd!
  32
  + 1
avatar

Niet vaak eens met hem maar nu wel. Koeman is de controle kwijt nu hij er niks aan heeft gedaan .

Beukie
Link gekopieerd!
  61
  + 1
avatar

Controle kwijt ? Ben je wel goed bij je hoofd om een volwassen kerel te willen verbieden een kledingstuk of attribuut te dragen. Zou persoonlijk direct naar huis gaan als Koeman mij daarop aan zou spreken

KROTJE
Link gekopieerd!
  32
  + 1
avatar

Zo is het toevallig ook nog eens een keer meneer Beukemap.

gtsb
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Dart jullie niet begrijpen wat ik bedoel is een groot compliment . De ene al jarenlang alles fout met voorspellingen advies etcetc . De andrre een gestoorde hater van vi . Jullie zouden de handen in een moeten slaan jankertjes

Beukie
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Begrijp je jezelf wel psycho ?

KROTJE
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

@KTSS-gtsb Als je op anderen die jou tegenspreken, iets wat jou een nervous breakdown bezorgt wilt schelden dan moet je je zenuwen en emoties wel in bedwang houden borderliner, je hand trilt tijdens het typen gewoon, wat een tikfoutjes.

gtsb
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Krotje nog iets je komt zelf met dit soort reacties niet alleen op mij . Gelijk ziektes etcetc . En dan maar huilen hier over anti dit of dat . Mijn type fouten komen omdat ik overdag werk en niet veel tijd heb en ook niet wil besteden aan . Dan typ ik wel eens wat verkeerd . Niet iedereen is werkeloos en vult de heledag met reageren onder verschillende accounts . Beukegrap weer een nieuwe kansloos account om je te helpen !? Rob!

Beukie
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ach gut weer het Sesamstraat en OLO niveautje van patiënt GTSB, neem even op tijd je medicatie knul. En ik weet dus niet wie Rob is, maar denk wat je wilt triest mannetje. Ook meteen denken dat je werkeloos bent, nogmaals knul ik hoef niet meer te werken ben namelijk al binnen

KROTJE
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

@KTSS-gtsb, "Mijn type fouten komen omdat ik overdag werk en niet veel tijd heb en ook niet wil besteden aan" Hallo mijn borderlinertje, vooral dit gedeelte van je zin: "niet veel tijd heb en ook niet wil besteden aan", schijnheiligheid ten top. Op elke reactie van mij kom je er -meteen- achter aan, dus als ik veel tijd aan FCUpdate besteed dan doe je het ook, lieg er maar op los. Trouwens aan de tijdstippen van je reacties kan men zien dat jij altijd op de loer ligt met je reacties, hou op met dat gezeur van je, borderlinertje. Deze tegenreacties heb je aan jezelf te danken. Aan andere hatertjes op een enkele uitzondering na kan ik zien dat zij weer 'normaal' reageren, alleen jij blijft tot in de treure mekkeren. O ja, ik ga nog minstens 5 accounts aanmaken....

Beukie
Link gekopieerd!
  33
  + 1
avatar

De reactie van Schimmelpenninck valt me behoorlijk tegen, had hem hoger ingeschat qua intelligentie. Als Depay het doet voor de aandacht, dan heeft hij een 100 % score door al die zielige mannetjes die er commentaar op geven. Het gaat dus werkelijk nergens over, en vele trappen er met open ogen gewoon in. Als mijn niet had gereageerd was het vanzelf overgewaaid, heel die haarband. Maar nu is het blijkbaar wereldnieuws

KROTJE
Link gekopieerd!
  42
  + 1
avatar

Ach ja Schimmelpenninck de tegenhanger van de snor, jong (brutaal) tegen oud (en vergeeld). Ze zijn beiden pedant en vormen een pendant. Mooi dit.

QuarlonK
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Mooi verwoord!

marsha schenker
Link gekopieerd!
  35
  + 1
avatar

Wat een zielig mannetje. Dat mensen zich druk maken om een zweetband laat zien dat ze erg bekrompen zijn.

Nico Zweers
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Haarband af ,of naar Huis

Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Je gebruikt woord flikker dat je zelf 5 jaar geleden verboden hebt

iVar
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Ach gut, Schimmelpenis wil aandacht voor zijn podcastje. Kansloos.

QuarlonK
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

Wat maken mensen zich druk om die haarband zeg. Hebben we echt niets beters te doen? Laten we Memphis beoordelen op zijn bijdrage aan het NLs elftal. Hij vindt zichzelf wel reuze interessant maar uiteindelijk gaat het om zijn bijdrage. Hij is voetballer en Schimmelpaardje begrijpt dat blijkbaar niet. Onzin natuurlijk om iemand daarvoor naar huis te sturen

gtsb
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Idd hoofdband is niet erg zolang je ook daadwerkelijk iets presteerd. Laat dat nu juist ontbreken bij depay . Een simpele spits als weghorst is in dit oranje van veel meer waarde als heel meneertje depay . Want die doet wat je moet doen als spits . Depay maakt acties op de middenlijn en loopt mensen in de weg omdat hij zo graag belangerijk wil zijn . Het ek moet de depay show zijn . Dat zie je aan alles ,maar voornamelijk die hoofdband . Die nu alweer helemaal depay is gemaakt met 10 en who cares erop. Dat is niet ontstaan ,dat is bedacht van te voren. Als dit oranje iets wil op dit ek moet het een team zijn . Dit soort gedrag en je toch apart opstellen is gewoon niet goed . V gaal had depay onder controle ,koeman niet .

Beukie
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Jouw begeleider heeft jou ook niet onder controle, blijkbaar Depay bij Man United vergeten onder van Gaal. Al te gek voor woorden dat jij denkt dat volwassen gezonde mensen onder controle moeten staan, dat is alleen van toepassing op patiënten zoals jij

LCA
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

wel grappig, die podcast is pure satire en dus absoluut niet serieus bedoeld... De Zelfs podcast, fantastische naam ook. Ik ga dan ook niet inhoudelijk reageren, enkel lachen om de verbolgen reacties van anderen hier die het ogenschijnlijk niet snappen (satire)

QuarlonK
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Als iemand bewezen heeft over nul zelfspot te beschikken dan is Schimmelpaardje het wel

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Hèhè, @LCA, eindelijk iemand die het doorheeft.

Beukie
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Ach, als dan blijkbaar 95 % deze satire niet begrijpt, mankeert er toch wat aan je vorm van satire blijkbaar

J0RD
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat deze gast überhaupt een mening mag hebben over voetballers. Zijn mening is daarentegen ook echt helemaal niks waard. Wat een omhoog gevallen walgelijke gast is dit zeg. We moeten alles en iedereen tegenwoordig accepteren maar als het om de zweetband van Depay gaat niet. Als het een regenboogband was geweest had iedereen het wel prima gevonden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen