'Engelse topclubs grijpen naast gewilde Leipzig-ploeggenoot van Xavi Simons'

11 juni 2024, 12:12
Foto: © Imago

Arsenal, Chelsea en Manchester United kunnen een streep zetten door vermeend transfertarget Benjamin Sesko. De Engelse topclubs waren naar verluidt alle drie in de markt voor de Sloveense spits, die afgelopen seizoen indruk maakte aan de zijde van Xavi Simons in het shirt van RB Leipzig. De EK-ganger zou hebben besloten nog minimaal een jaar bij de Duitse topclub te blijven.

Leipzig nam Sesko afgelopen zomer voor een bedrag van 24 miljoen euro over van Red Bull Salzburg, de Oostenrijkse tak van het conglomeraat van clubs rond het bekende energiedrankje. In zijn eerste seizoen in de Bundesliga trof de boomlange spits - Sesko meet 1.95 meter - direct veertien keer doel. Bovendien was hij twee keer trefzeker in de DFB-Pokal én de groepsfase van de Champions League, het toernooi waarin Die Roten Bullen in de achtste finale strandde tegen de latere winnaar Real Madrid.

Artikel gaat verder onder video

Een week geleden wist transferspecialist Fabrizio Romano al te melden dat de 21-jarige Sesko een astronomisch aanbod uit Saudi-Arabië naast zich neergelegd zou hebben. De spits zou een netto salaris van 30 miljoen euro zijn aangeboden, maar vriendelijk hebben bedankt voor de eer. De verwachting was op dat moment dat hij nog voor de start van het EK, waarop hij het met Slovenië opneemt tegen Denemarken, Servië en Engeland, de knoop over zijn toekomst zou doorhakken.

Dat is volgens diezelfde Romano inmiddels gebeurd. "Sesko heeft besloten bij RB Leipzig te blijven en en nieuw, verbeterd contract te ondertekenen", schrijft de Italiaanse journalist op X. De deal zou te vergelijken zijn met de contractverlenging die Erling Haaland in de zomer van 2022 overeenkwam met Borussia Dortmund. Daarbij werd afgesproken dat de spits een jaar later voor een 'beperkt' bedrag alsnog zou mogen vertrekken; een jaar later verkaste de Noor inderdaad voor 'slechts' 60 miljoen euro naar Manchester City. Een dergelijke afspraak zou ook tussen Leipzig en Sesko zijn gemaakt, Romano spreekt van een gentleman's agreement over een toekomstig vertrek.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: De (voor)selecties van alle landen op een rij

Het EK gaat spoedig van start, dus beginnen de voorselecties en definitieve selecties van de deelnemers binnen te druppelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen