Sneuvelt grote naam dinsdag bij Oranje? ‘Wisselspeler maakt veel indruk op de trainingen’

23 juni 2024, 21:08
Foto: © NOS

De technische staf van het Nederlands elftal is tijdens de trainingen onder de indruk geraakt van Joshua Zirkzee. Dat zegt verslaggever Jeroen Stekelenburg zondag, twee dagen voor het laatste groepsduel van Oranje op het EK met Oostenrijk.

Bondscoach Ronald Koeman koos tijdens de eerste twee wedstrijden van Oranje, tegen Polen (1-2 zege) en Frankrijk (0-0), voor Memphis Depay in de punt van de aanval. Depay wist echter weinig indruk te maken, waardoor de vraag rijst of Koeman in het vervolg van het EK wellicht voor een andere aanvalsleider moet kiezen.

Artikel gaat verder onder video

Analist Pierre van Hooijdonk breekt zondagavond bij de NOS een lans voor Zirkzee, afgelopen vrijdag tegen Frankrijk nog kort invaller. “Zirkzee zou onze eerste spits moeten zijn. Voor mij bestaat er geen twijfel over. Hij gaat na dit toernooi waarschijnlijk naar AC Milan voor veel geld. Deze jongen zal na het EK waarschijnlijk onze eerste spits worden, dus waarom niet nu al?”, vraagt Van Hooijdonk zich hardop af.

Vervolgens wordt er geschakeld met Stekelenburg, die Oranje tijdens het EK volgt in Duitsland. De verslaggever bevestigt dat Zirkzee ‘veel indruk maakt op de trainingen, maar dat het gevoel binnen de selectie is dat hij niet zal starten’.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

oooh no no no...zirkzee is wel een talent maar hij heeft nog nooit een doelpunt gemaakt in een interland..is nergens topscorer..knokt lewandowski niet uit de basis..tis memphis of niks hoor..memhip knokt morata uit de basis bij atletico en moet daar echt een doelpunt voor maken als bewijs..morata is natuurlijk geen lewandowski..maar zirkzee is hij wel ergens bij een club eerste spits? die in de bovenste regionen speelt?? nee nee nee..dit wordt de derde wedstrijd voor mempis drie keer is scheepsrecht ..tegen oostenrijk gaat die bal erin..tis oostenrijk he en geen frankrijk of duitsland ofzo

Savarunl
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

Wat lul je nou slap man, Zirkzee is gewoon spits bij Bologna, nummer 5 in de Serie A. Depay heeft niet eens een club op het moment en is drukker met kansloze rapnummertjes maken dan met voetballen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

'Knokt Lewandowski niet uit de basis', jeetje zeg, dan noem je ook gelijk even een speler...

Klantenservice
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Als Depay niet gaat starten, zal daar eerder Weghorst voor in de plaats komen dan Zirkzee. Denk dat Weghorst misschien ook wel een probleem gaat worden, als je opeens Zirkzee basis gaat zetten.

gtsb
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Op dit moment is alles beter dan depay .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen