Volgende dreun voor Oranje en Koeman: Koopmeiners niet mee naar Duitsland

11 juni 2024, 11:37   Bijgewerkt: 11 juni 2024, 11:46
Foto: © Imago

Ronald Koeman kan tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland geen beroep doen op Teun Koopmeiners. De aanvallende middenvelder van Atalanta Bergamo en het Nederlands elftal viel maandagavond in de warming-up voor het duel met IJsland uit met een liesblessure en moet het EK aan zich voorbij laten gaan. Koeman roept geen vervanger op.

Koopmeiners meldde zich wegens verplichtingen met Atalanta Bergamo later in Zeist. De voormalig AZ-aanvoerder moest het oefenduel met Canada daardoor aan zich voorbij laten gaan. Voor de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland was hij wél beschikbaar. Koeman had in zijn opstelling zelfs een basisplaats voor hem ingeruimd, ware het niet dat de linkspoot tijdens de warming-up last kreeg van zijn lies en dus niet in actie kon komen. Koeman sprak na afloop al zijn zorgen uit over deelname aan het EK en daags na de ontmoeting met IJsland blijkt dat Koopmeiners het eindtoernooi volledig aan zich voorbij moet laten gaan.

Artikel gaat verder onder video

Het nieuws is natuurlijk vooral voor Koopmeiners een enorme domper. De aanvallende middenvelder kan terugkijken op een geweldig seizoen. In 51 wedstrijden voor Atalanta Bergamo was hij vijftien keer trefzeker en verzorgde hij bovendien zeven assists. Hij reikte met zijn club tot de finale van de Coppa Italia (1-0 verlies tegen Juventus) en won de Europa League door het Bayer Leverkusen van Jeremie Frimpong in de eindstrijd met 3-0 te verslaan. Koopmeiners had een superseizoen willen bekronen met een goed EK, maar die kans krijgt hij dus niet. Hij blijft voorlopig staan op 21 interlands, waarin hij tweemaal trefzeker was. Koopmeiners moest het oefenduel met Duitsland in maart wegens een lichte blessure al aan zich voorbij laten gaan.

Frenkie de Jong

Koopmeiners is na Frenkie de Jong de tweede middenvelder die bij Oranje afhaakt voor het EK. De middenvelder van FC Barcelona herstelt onvoldoende van een enkelblessure. Koeman heeft Ian Maatsen opgeroepen als vervanger van De Jong. Voor Koopmeiners roept de bondscoach géén vervanger op, waardoor de definitieve EK-selectie van Oranje uit 25 namen zal bestaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Marco and Veronica van den Brink
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Geen vervanger? Waarom niet? Justin Kluivert van Bournemouth of Summerville van Leeds kunnen er toch bij komen? Waarom starten met maar 25 spelers aan dit tournooi, terwijl andere landen er 26 hebben?

Goku
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Misschien ziet niet een speler van het zelfde niveau rond lopen

Klantenservice
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Wellicht heeft Koemand beoordeeld dat hij voldoende spelers heeft om dit gat op te vangen. Dan zou je iemand oproepen voor de vorm, terwijl hij niet zal spelen. Dan is een extra speler meenemen die in de ogen van de bondscoach niet voldoende kwaliteit heeft niet zinvol. Ook goed om in gedachte te houden, is dat ze al extra spelers mochten meenemen. Hierdoor hebben ze al meer spelers bij de selectie dan normaal.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Ik zou eerder Til meenemen voor een extra optie op het middenveld wat heb ja aan extra vleugel spelers die je toch niet gaat gebruiken?

Mike
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Of je neemt een speler mee van jong oranje die op de grens zit zodat hij wat ervaring kan opdoen. Zoiets wat andere clubs ook doen in de voorbereiding met jeugdspelers.

Dexi
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

@Mike Om ervaring op te doen daar hebben ze de kwalificatie en oefenwedstrijden voor verzonnen, op een eindtoernooi stel je je beste spelers op om je einddoel te bereiken namelijk het toernooi proberen te winnen.

Kramer
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Eerst pleiten voor 26 en dan niemand oproepen.. 😂. Wat een bondscoach hebben we weer

gtsb
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

2 middenvelders eruit 1 vleugel verdediger terug ????.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Wellicht met de gedachte dat een aantal verdedigers ook op het middenveld kunnen spelen, en op deze manier achterin ook meer keuze hebben? Dat is de enige reden die ik zo zou kunnen bedenken.

boyke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ongeloofwaardige bondscoach Koeman. Eerst bij de UEFA aandringen op 26 spelers en nu aankomen we hebben er aan 25 zat. Hier toon je al aan dat je geen ballen hebt en totaal niet kunt fungeren als Coach en waarom Barcelona je terecht ontslagen heeft terwijl je erop na blijft trappen. Ik noem het een regelrechte schande erop aan te dringen dat er 26 man mee moeten en daar een hoop heisa over te maken en nu zelf zeggen we hebben er 25 wat een waardeloze zak tabak ben je Koeman en voor mij mag je meteen weg wezen naar het EK alleen al om je gelul overal omheen en je liegen en bedriegen.

Zadkine
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Wat een niveau weer oneindig roepen om het poepen. Je hebt niets aan een speler die al 2 a 3 weken op een strandbedje ligt, ze zitten nu niet in een optrainingskamp. Daarom zijn er gewoon geen spelers oproepbaar wedstrijdfit tjongejonge.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen