'Maatsen was tweede keus Koeman: andere EK-afvaller moest bondscoach maandag teleurstellen'

11 juni 2024, 11:26   Bijgewerkt: 11 juni 2024, 11:36
Foto: © Imago

Bondscoach Ronald Koeman besloot dinsdag om Ian Maatsen als vervanger van Frenkie de Jong bij de EK-selectie van het Nederlands elftal te halen, maar waagde eerst een poging bij een andere speler die in eerste instantie afviel voor het eindtoernooi. De keuzeheer kreeg echter een teleurstellend antwoord van Feyenoord-middenvelder Quinten Timber, waarna hij alsnog doorschakelde naar de linksback van Borussia Dortmund.

Dat meldt Telegraaf-verslaggever Mike Verweij althans op basis van 'bronnen rond Oranje'. Koeman zou maandag, kort nadat duidelijk werd dat De Jong het EK definitief moet laten schieten, telefonisch contact met Timber hebben gezocht. De middenvelder moest echter 'nee' antwoorden toen Koeman hem vroeg of hij fit genoeg was om zich alsnog te melden, weet Verweij.

Artikel gaat verder onder video

Timber maakte deel uit van de 30-koppige voorselectie van Koeman, die medio mei door de KNVB bekend werd gemaakt. Nadat eerder al duidelijk werd dat Atalanta-middenvelder Marten de Roon vanwege een blessure, opgelopen in de finale van de Coppa Italia, het toernooi moest laten schieten, viel bij het bekendmaken van de definitieve selectie ook het doek voor Timber. De Feyenoorder meldde zich wel in Zeist, maar kon vanwege een kwetsuur die hij op het trainingsveld van zijn club opliep alleen individueel trainen. Hij behoorde, met Maatsen en Sparta-keeper Nick Olij, dan ook tot de laatste drie afvallers.

Maandagavond, na het oefenduel met IJsland, werd duidelijk dat De Jong er in Duitsland niet bij zal zijn. Rondo-presentator Wytse van der Goot meldde in het Ziggo-programma dat hij 'zojuist te horen heeft gekregen' dat Timber wel degelijk fit zou zijn. Koeman liet zich tegenover de NOS echter al in duidelijke bewoordingen uit over het alsnog oproepen van de tweelingbroer van Arsenal-verdediger Jurriën Timber: "Hij is niet fit en staat ook niet stand-by", sprak de keuzeheer in gesprek met Jeroen Stekelenburg.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wat is dit nu weer voor onzin artikel? Er staat zelfs in dat Verweij staat teliegen. Want koeman heeft idd zondag al bevestigt dat timber niet zou worden opgeroepen en dan nog in de titel zetten? Koeman wist zondag tijdens de wedstrijd tegen ijsland al dat hij Maatsen ging meenemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen