Derksen: 'Dit is te gek voor woorden. Wat voor indruk krijgt de wereld van ons land?'

11 juli 2024, 00:47   Bijgewerkt: 11 juli 2024, 00:57
Foto: © Vandaag Inside

Nederland is uitgeschakeld op het EK en daarmee komt ook een einde aan het Nederlandse volksfeest dat zich de afgelopen weken afspeelde in Duitsland. Gedurende het EK werd Oranje gesteund door een groot legioen, dat ook veel lof oogstte in het buitenland. Toch heeft Johan Derksen geen moment de behoefte gevoeld om tussen de fans te staan.

Beelden van het Oranje-legioen dat feestvierde met de muziek van Rob Kemps gingen de hele wereld over. Kemps werd zelfs door CNN geïnterviewd over zijn hit Links Rechts. Hij zei dat het speciaal blijft om te zien wat zijn muziek teweegbrengt en dat ‘iedereen’ deel wil uitmaken van de Oranjegekte. Derksen reageert bij Vandaag Inside: “Dit is te gek voor woorden. Wat voor indruk krijgt de wereld van ons land, met dit soort beelden? Rob zegt dat iedereen er deel van wil uitmaken, maar dan ben ik zeker de uitzondering.”

Artikel gaat verder onder video

René van der Gijp lacht: “Dalijk denken die Amerikanen dat al die mensen voor Rob Kemps komen. Maar die mensen komen gewoon voor die wedstrijd.” Dick Advocaat, die bondscoach was van Oranje tijdens het EK 2024, betwijfelt of de spelers veel hebben meegekregen van de massale steun. “Je krijgt er niet heel veel van mee. In Portugal (EK 2004, red.) was het ook redelijk druk, maar je zit in het spelershotel en je komt bijna niet buiten. Ik vind het wel geweldig om te zien. Het is echt geweldig wat de fans gedaan hebben dit EK.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Ik vind die overdreven heisa verschrikkelijk. Elke reclame speelt hierop in, hoeveel zangers proberen een hit te scoren tijdens een ek of wk? En al die vlaggetjes...zielig. Zoiets zie je alleen in dit land en daarvoor hoop ik dat ze weer snel naar huis kunnen zodat die onzin voorbij is.

Storm
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Lekker verhuizen. Noord-Korea schijnt leuk te zijn. Doei.

Beukie
Link gekopieerd!
  45
  + 1
avatar

Nee met een roze pak op de tv zitten roept geen vragen op toch Derksen. Wat een onnozele vent is dat toch zeg, als de supporters dit willen doen wie is hij dan wel om dat te veroordelen

Storm
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Misschien moet "de wereld" eens een paar afleveringen naar hém luisteren, wat zullen ze dan voor een indruk krijgen?? Mafkees dat ie is.

gtsb
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Meneertje negatief weer. En als je gekeken had het was gewoon oranje flapdrol

Beukie
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

" Flapdrol " wat weer briljant gevonden, en ook nog goed geschreven, wat ben je toch een taalkunstenaar, hulde hulde

BENHURY72
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Programma snel van tv halen walgelijk programma

Dracae
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Persoonlijk vind ik dit Snollebollekes liedje helemaal niks. Smaken verschillen. Maar, het grote succes, ook zelfs internationaal als voetballied en de positieve manier waarop al die voetbalfans er een feest van maken met het liedje vind ik geweldig!! Wat dat betreft was het toernooi gewoon geslaagd.

Frank Pfeiffer
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Altijd maar negatieve reactie - misschien wordt het tijd om te emigreren naar een ander land - mijn familie woont in Duitsland en ze vonden het allemaal prachtig de positieve uitstraling van de Nederlanders - Meneer Derksen zo kan het ook

Arent Hoek
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Wellicht dat deze man eens ontheven van zijn (plicht)?om elke avond op de t v te verschijnen iemand die anderen de maat kan nemen en kan afzeiken daar zit nederland vol van dus hr de mol ff iemand die hem in 4 weken kan doen vergeten moet zo gevonden kunnen zijn

Nasalis
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Gelukkig maar dat 'de wereld' geen idee heeft wie Johan Derksen is, want anders hadden we helemaal voor aap gestaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen