Ajax lacht: "Concurrentie maakt het ons makkelijk"

16 april 2012, 07:00

Veel beter had de week niet kunnen verlopen voor Ajax. In vier dagen tijd won de ploeg uit Amsterdam zelf twee keer en zag het bovendien al zijn concurrenten in de strijd om de titel punten verspelen. AZ liet in twee wedstrijden vijf punten liggen, FC Twente vier, PSV drie en Feyenoord twee. Het gevolg: het landskampioenschap kan Ajax, met nog maar vier wedstrijden te spelen, vrijwel niet meer ontgaan. "Als we dit nog uit handen geven, moeten we onszelf voor ons hoofd slaan", zegt Toby Alderweireld.

Ajax koestert na de eenvoudige overwinnig van zondag op De Graafschap (3-1) een voorsprong van zes punten op AZ en Feyenoord. En omdat het doelsaldo van de Amsterdammers vele malen beter is dan dat van de concurrenten, heeft Ajax in de laatste vier wedstrijden in principe aan twee zeges genoeg om kampioen van Nederland te worden. “Komend weekend spelen we thuis tegen FC Groningen”, weet Toby Alderweireld. “Die wedstrijd moeten we winnen, ook om de concurrentie geen hoop te geven. Als dat lukt, hebben we drie wedstrijden om drie punten te halen.”

“De concurrentie maakt het ons makkelijk”, vult Siem de Jong zijn teamgenoot aan. “Maar we moeten het nog wel afmaken. We mogen niet denken dat we er al zijn.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen