Barça wil Guardiola passend afscheid geven

24 mei 2012 – FC Barcelona heeft alles op alles gezet om vrijdag de bekerfinale tegen Athletic Bilbao te winnen. Niet alleen omdat de Catalanen dit seizoen naast de Champions League en de landstitel grepen. Het gaat er vooral om trainer Josep Guardiola op passende wijze uit te luiden.

De Spaanse oud-international stond vier jaar aan het hoofd van de eerste selectie van Barça. Een zege in het bekertoernooi zou betekenen dat hij met veertien prijzen Camp Nou verlaat. Zijn eerste betrof opvallend genoeg ook de bekerwinst op Athletic, de verliezende finalist van de Europa League (tegen Atletico Madrid) van dit seizoen. Volgend jaar heeft Tito Vilanova de leiding bij Barça.

De eindstrijd tussen Barça en Athletic wordt in Spanje met belangstelling tegemoet gezien. Kenners vonden het afgelopen seizoen juist het aanvallende spel van deze elftallen het aantrekkelijkst. De grote prijzen echter gingen aan de clubs voorbij. Barça moet in Vicente Calderon het meest improviseren. Door blessures zijn Eric Abidal, Carles Puyol, Dani Alves en David Villa niet beschikbaar.

Eredivisie

gerelateerd