Pool Piszczek: "Resultaat is teleurstellend"

9 juni 2012 – Polen gaf in de openingswedstrijd van het EK tegen een 1-0 voorsprong uit handen. De ploeg van bondscoach Franciszek Smuda mocht zich na afloop nog in de handen knijpen met het gelijkspel (1-1), aangezien doelman Przemyslaw Tyton een penalty wist te stoppen. Toch baalde rechtsback Lukasz Piszczek na afloop stevig van de puntendeling.

"Het resultaat is teleurstellend. Maar er komen nog twee wedstrijden aan. We zullen er alles aan doen om die duels te winnen", sprak Piszczek. "Polen heeft in de eerste helft veel kansen laten liggen. Als we toen al de 2-0 hadden gemaakt dan was er in de tweede helft minder druk geweest."

"Na de gestopte strafschop door Przemyslaw Tyton kun je spreken van een gewonnen punt", vervolgt Piszczek, die constateerde dat zijn ploeg die mindere was nadat beide teams met tien man kwamen te staan. "Met tien man vond ik de Grieken beter voetballen. Wij wisten niet hoe om te gaan met de lange bal die zij hanteerden. Hierdoor scoorden zij en kregen ook een strafschop. Griekenland kreeg te veel ruimte en creëerde gevaarlijke kansen."

Eredivisie

gerelateerd