FIFA zet streep door transfer Odjidja naar Everton

8 september 2012, 15:14

Vadis Odjidja kan zijn overstap van Club Brugge naar Everton vergeten. De Engelse club heeft het vereiste papierwerk voor de transfer te laat ingeleverd bij de FIFA, waardoor de wereldvoetbalbond een streep door de overeenkomst gezet heeft.

De beslissing van de FIFA kwam voor Odjidja (23) niet als een donderslag bij heldere hemel. "Ik wist dat dit kon gebeuren want Everton had zich pas heel laat gemeld. Het is ook logisch dat Club me niet voor eender welk bedrag wilde laten gaan. Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet graag in de Premier League zou spelen. Maar ik kijk nu vooruit en weet dat er nog kansen zullen komen als ik bij Club een hoog niveau haal", zegt hij.

Everton meldde zich pas in de laatste minuten van de transferperiode bij Club Brugge. Beide clubs bereikten een akkoord over een verhuurperiode met optie tot koop, maar dat akkoord lag niet voor het verstrijken van de transferdeadline bij de FIFA. "We hielden rekening met dit scenario daar pas zeer laat een financieel vergelijk werd gevonden. Het belangrijkste is dat de onduidelijkheid nu weg is: Vadis blijft bij Club en zal eerstdaags weer aansluiten bij de groep", aldus Club-directeur Vincent Mannaert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen