Scolari: "WK wordt geen doelpuntenfestijn"

9 mei 2006, 14:39

De Portugese bondscoach Luiz Felipe Scolari verwacht niet dat de voetbalfans tijdens het WK geheel aan hun trekken zullen komen. De oefenmeester verwacht een toernooi met weinig doelpunten, waarin kleine details of fouten het verschil zullen maken tussen winst en verlies.

Volgens Scolari zal tijdens het WK de lijn van de laatste jaren, waarin per wedstrijd steeds vaker slechts één keer gescoord wordt, doorgetrokken worden. "Zo zit het moderne voetbal nu eenmaal in elkaar", zegt de van oorsprong Braziliaanse oefenmeester. "Tegenwoordig draait alles om de omschakeling. Er wordt geen enkel risico genomen. In balbezit vallen misschien zes spelers aan, maar bij balverlies staan er direct acht man achter de bal. Zo gaat het."

"De dynamiek wordt zo langzaam maar zeker uit het spel gehaald. Hoe jammer ik het ook vind, maar het WK zal ook geen doelpuntenfestijn worden. Ik verwacht minder goals dan tijdens voorgaande wereldkampioenschappen", aldus de oefenmeester.

Over de rol van zijn Portugal op het WK, is Scolari helder. "Ik denk dat wij bij de beste acht landen ter wereld horen. We zijn misschien niet de beste of op één na beste, maar bij de top-acht horen we absoluut. Wie de favorieten zijn de titel? Brazilië, Argentinië, Italië, Engeland, Nederland en Duitsland. En, zoals gezegd, ook wij horen in dit rijtje thuis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen