Pellegrini tekent voor drie seizoenen bij ManCity

14 juni 2013, 17:12   Bijgewerkt: 14 juni 2013, 17:36

Manchester City heeft vrijdag de komst van trainer Manuel Pellegrini wereldkundig gemaakt. De 59-jarige Chileen is bij de Citizens de opvolger van Roberto Mancini, die een maand geleden de laan uit werd gestuurd.

"Ik vind het fantastisch om hier aan de slag te gaan", aldus de kersverse trainer van City. "Er staat hier al een prima organisatie, zowel op als naast het veld, en ik hoop de club naar nieuwe successen te leiden. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken met zo'n talentvolle selectie, directie en bestuur. Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken."

Ook voorzitter Khaldoon Al Mubarak is in zijn nopjes met de aanstelling van Pellegrini. "Manuel is een enorm ervaren en succesvolle trainer. We zijn onder de indruk geraakt van zijn filosofie, houding en doorzettingsvermogen. Ik ben verheugd dat hij voor ons komt werken."

Pellegrini, tot een week geleden nog trainer van het Spaanse Malaga, tekent in Manchester een contract voor drie seizoenen. Hij leidde de Spaanse ploeg voor het eerst in de historie naar de Champions League en bereikte daarin knap de kwartfinales. Daarin was uiteindelijk verliezend finalist Borussia Dortmund te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen