Geen CL-groepsfase voor PSV na ruim verlies in Milaan

28 augustus 2013, 22:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nadat de heenwedstrijd in Eindhoven vorige week een 1-1 eindstand opleverde, ging PSV woensdagavond ten onder in Milaan: 3-0. In een wedstrijd waar PSV wel redelijk aan het voetballen kwam, toonde AC Milan zich veel effectiever dan de Eindhovenaren. Grote man aan de zijde van de Italianen was zonder twijfel Kevin-Prince Boateng, die twee doelpunten voor zijn rekening nam. De andere treffer van Milan werd gemaakt door Mario Balotelli.

Bij PSV begon Georginio Wijnaldum in de basiself. Zakaria Bakkali zat niet bij de selectie van Phillip Cocu, die geen risico’s wou nemen met de jonge Belg. Voorafgaand aan de wedstrijd was er sprake van een immense druk op Milan-coach Massimiliano Allegri. Het mislopen van de Champions League zou voor Milan een drama van jewelste betekenen. Allegri kan echter opgelucht ademhalen, aangezien Milan met een ruime marge wist te winnen van de ploeg uit Eindhoven.

Na twintig minuten produceerde Adam Maher een fantastisch schot op het doel van Milan, maar weer wist Abbiati zijn doel schoon te houden, door de bal op fraaie wijze uit de kruising te slaan. Ondertussen wist Zoet een paar keer reddend op te treden toen Stephan El Shaarawy de diepte in werd gestuurd.

Riccardo Montolivo schoot na een pass van Boateng op de buitenkant van de paal. El Shaarawy raakte kort daarop ook het aluminium. Na een voorzet van Mattia de Sciglio, die ten faveure van Nederlander Urby Emanuelson in de basiself van Milan startte, ramde Il Faraone de bal op de onderkant van de lat.

Een schot van Memphis Depay uit de tweede lijn stuiterde iets later rakelings naast. PSV probeerde het in de eerste helft voornamelijk met afstandsschoten, die over het algemeen veel richting misten. In de veertigste minuut kreeg Mario Balotelli een prima kopkans na een voorzet van Montolivo, maar Super Mario wist de kans niet te benutten. Vlak daarna zeilde een voorzet van Jetro Willems op de bovenkant van de lat. Op slag van rust was er voor beide ploegen nog één wapenfeit te noteren: Matavz punterde de bal te zacht richting het Milaneze doel en Balotelli schoot een vrije trap in de handen van Zoet.

Meteen na rust kreeg Georginio Wijnaldum een levensgrote kans. Een voorzet bij de tweede paal belandde voor de voeten van de Rotterdammer, die de bal hard tegen de knieën van Abbiati knalde. Hierna belandde de wedstrijd in een fase waarin duidelijk zou worden welke kant de wedstrijd op zou gaan.

Na 53 minuten kreeg El Shaarawy een behoorlijke kans, {image[291029][right-half][]}toen hij de bal net naast het doel van de uitgekomen Zoet wist te prikken. Milan beleefde een wat sterkere fase, wat bekroond werd door Balotelli in de 55e minuut. Een hoekschop van El Shaarawy werd ingekopt door Philippe Mexès. Balotelli wist zijn voet tegen de bal te krijgen, waardoor de bal hoog in het doel van PSV verdween.

Stijn Schaars was na 68 minuten speeltijd dicht bij een doelpunt toen hij de bal vanaf de rechterkant hard richting de kruising van de lange hoek pegelde. Weer bleek Abbiati een sta-in-de-weg voor PSV. Schaars schoot twee minuten later weer op het doel, maar zag zijn inzet naast het doel gaan. PSV schoot veelvuldig van afstand en sloeg zodoende vaak spits Matavz over. Toen Matavz in de 73 minuut wel aan de bal kwam in de zestien, schoot hij over met links. Jürgen Locadia kwam hierna in het veld voor Depay, maar dit mocht niet baten.

PSV ging alles op alles zetten om alsnog met een goed resultaat naar huis te gaan, maar dit betekende dat er meer ruimte ontstond voor Milan. Consequentie hiervan was dat Milan op 3-0 kwam, doordat Boateng zijn tweede doelpunt van de avond wist te maken. De Ghanees werd aangespeeld op de linkerkant, ging buitenom bij zijn directe tegenstander en wist de bal al glijdend in de lange hoek te schieten. PSV kreeg duidelijk een lesje in effectiviteit, want het had zelf ook de nodige kansen.

Zo kwalificeert Milan zich, met een sterk spelende Nigel de Jong, voor de groepsfase van het kampioenenbal. PSV is overgeleverd aan de Europa League, maar kan terugkijken op een tweeluik waarin het voetballend niet veel minder was. Milan toonde zich effectiever dan de mannen van Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen