Groep E: Eredivisiegoals helpen IJsland aan punt

6 september 2013, 23:29   Bijgewerkt: 7 september 2013, 01:57

Vier doelpunten maakte het, allemaal via spelers die actief zijn in de Eredivisie, maar toch heeft IJsland niet kunnen winnen bij Zwitserland. De spectaculaire wedstrijd in Bern eindigde vrijdag in een 4-4 gelijkspel.

AZ-spits Johann Berg Gudmundsson zette IJsland al binnen twee minuten op voorsprong. Desondanks leek Zwitserland makkelijk te gaan winnen. Door goals van Stephan Lichtsteiner (2), Fabian Schär en Blerim Dzemaili (strafschop) stond het na een klein uur 4-1 voor Zwitserland. Maar IJsland kwam sterk terug en hield dankzij Ajacied Kolbeinn Sigthorsson en Gudmundsson (2) een punt over aan het duel.

Ondanks het puntenverlies gaat Zwitserland nog wel aan kop in groep E van de Europese WK-kwalificatiezone. De voorsprong op nummer twee Noorwegen is vier punten. De Noren wonnen eerder op de avond in Oslo met 2-0 van Cyprus.

De overwinning op de Cyprioten had een hoog SC Heerenveen-gehalte. Tarik Elyounoussi, tussen 2008 en 2011 zonder veel succes actief in het Abe Lenstra Stadion, opende op slag van rust de score. Joshua King maakte in de 66ste minuut de 2-0, op aangeven van huidig Heerenveen-speler Magnus Wolff Eikrem.

IJsland en Albanië staan gedeeld derde, met tien punten. De Albanezen gingen met 1-0 onderuit bij Slovenië, door een tegengoal van Kevin Kampl. Andraz Kirm van FC Groningen deed het voorbereidende werk. PSV'er Tim Matavz begon op de bank maar viel vlak voor tijd in bij Slovenië, dat nu negen punten heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen