Bojan heeft zin in weerzien met bekenden

16 september 2013, 20:10

Bojan Krkic werd afgelopen zomer gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Ajax. Nadat de aanvaller de jeugdopleiding van FC Barcelona met verve wist te doorlopen, kwam hij tot 104 duels voor de Catalaanse grootmacht, waarin hij 26 keer trefzeker was. Bojan staat nu aan de vooravond van zijn terugkeer in Camp Nou: niet als speler van Barça, maar als Ajacied. Woensdag aanstaande staat Barcelona - Ajax namelijk gepland.

Een definitieve doorbraak van Bojan liet bij Barcelona op zich wachten, waardoor de Spaans international zijn heil zocht in Italië. Zijn periodes bij AS Roma en AC Milan brachten hem echter niet veel goeds, waardoor hij in Amsterdam terecht kwam. In de groepsfase van de Champions league ontmoet Bojan zowel Barcelona als Milan, wat dus inhoudt dat hij veel oude bekenden tegen zal komen.

Bojan had niet eens rekening gehouden met een dergelijk verloop van de loting: "Toen ik de loting keek, stond ik er niet eens bij stil dat deze uitkomst een mogelijkheid was", zo stelt Bojan, die zich in aanloop met het weerzien met de Catalanen behoorlijk gretig toont: "Ik heb enorm veel zin in de start van de Champions League. Barça is zonder twijfel de beste club ter wereld".

Ajax zal volgens Bojan gewoon hun eigen voetbalfilosofie aanhouden in Camp Nou: "We passen onze tactiek zeker niet aan. Misschien dat we in de details iets wijzigen, maar als je kans wilt maken op een goed resultaat, moet je in je eigen speelwijze geloven. We gaan dus van achteruit opbouwen en bij balverlies zetten we druk op de tegenstander.", aldus de Spanjaard met Servische roots volgens Voetbal International.

De aanvaller voelt zich thuis in Amsterdam en heeft geen spijt van zijn keuze om naar Ajax te verkassen: "Ajax heeft geweldige fans en een prachtige historie. De belangrijkste reden achter mijn keuze is dat ik met Ajax in de Champions League speel".

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen