Heerenveen bang voor kwaliteit grasmat ADO

3 oktober 2013, 11:29

SC Heerenveen kijkt argwanend uit naar het duel met ADO Den Haag van komende zaterdag. Het veld in het Kyocera Stadion ligt er zo schrikbarend bij, dat er maar weinig wordt gesproken over het feit dat Vitesse gisteren verzuimde de koppositie bij ADO over te nemen. Voor directeur Gaston Sporre van de Friezen is er reden genoeg zich zorgen te maken over het ‘grasveld’.

In de Leeuwarder Courant vertelde hij woensdagavond met Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB, gebeld te hebben. "Van Oostveen verzekerde me dat de competitieleider de zaak gaat onderzoeken. De scheidsrechter vond de grasmat goed genoeg om op te spelen, maar de vraag is of de bond dat ook vindt. ls het antwoord nee is, dan moet het veld alsnog voetbalwaardig worden gemaakt voor zaterdag. Van Oostveen was bevattelijk voor mijn argumenten. Je moet er toch niet aan denken dat er bij een van beide teams gewonden vallen."

Sporre zegt niet te snappen waarom het veld woensdag door arbiter Eric Braamhaar werd goedgekeurd. Zo moeten de clubs veldverwarming en een drainagesysteem hebben om wedstrijden ondanks winterse of natte omstandigheden doorgang te laten vinden. "Maar als de KNVB nu vindt dat er wél kan worden gespeeld op iets dat half weiland en half zandbak is, dan wordt er een nieuwe norm gesteld. Je mag toch verwachten dat de KNVB erop toeziet dat de velden er ordentelijk bij liggen."

De spelers van Heerenveen geven in hetzelfde medium aan er maar het beste van te maken. Captain Joey van den Berg: "Voor de uitkomst van de wedstrijd zou de staat van het veld in principe niet moeten uitmaken. We gaan gewoon voetballen. Als je op de kwaliteit van velden gaat letten, dan kunnen ze nooit meer een Afrika Cup organiseren. Heb je wel eens gezien waar ze tijdens dat toernooi op spelen?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen