Lodeweges: "Met rug recht in de cirkel staan"

30 oktober 2013, 10:00

SC Cambuur bereikte dinsdagavond ten koste van NAC Breda de laatste zestien in de KNVB Beker. Daarvoor had de promovendus strafschoppen nodig. Coach Dwight Lodeweges was tevreden met de overwinning, maar besefte ook dat zijn ploeg geluk had gehad. In een strafschoppenserie kan het immers beide kanten op, weet hij.

"Ik heb de spelers verteld dat ze gewoon met hun rug recht en met vertrouwen in die cirkel moeten staan. Gewoon met volle overtuiging nemen", zei hij voor de camera van FOX Sports. "Maar het is gewoon een loterij, je hebt er geen invloed op."

Bij rust zag het er nog niet naar uit dat het een lange avond zou worden, Cambuur stond toen 2-0 voor. "Ik vond dat we de eerste helft echt goed speelden. Het had ook 3-0 of 4-0 kunnen zijn. Hun eerste goal kwam daarna uit de lucht vallen. Die 2-1 en 2-2 komen dan uiteindelijk hard aan en daar zijn de spelers van geschrokken."

In de verlenging ging het alle kanten op. "Het was een beetje een ren-je-rot-show. De vermoeidheid sloeg toe en de coördinatie verdwijnt dan. En een jongen als (Alexander, red.) Christovao had in 25 hamstrings kramp, geloof ik."

Een gemakkelijke tegenstander lijkt wenselijk voor Lodeweges en zijn ploeg, maar het maakt hem niet zoveel uit. "Je hebt dan meer kans om de volgende ronde te bereiken, maar in de Kuip tegen Feyenoord is ook mooi, of in de ArenA tegen Ajax. Maar eerst zondag maar doen, dan is Feyenoord hier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen