Aanwinst Botteghin groeit snel in zijn leidersrol

Ger
31 oktober 2013, 14:50   Bijgewerkt: 5 november 2013, 08:14

Eric Botteghin beleeft een prima seizoensstart met Groningen. De centrale verdediger kwam afgelopen zomer over van NAC Breda en werd aangetrokken om de defensie van de noorderlingen te leiden. Tot dusver maakt hij de verwachtingen ruim waar, al ziet hij nog genoeg ruimte voor verbetering.

"De trainer verwacht van mij dat ik coach en de laatste linie organiseer. Ik ben er druk mee bezig op de training en tijdens de wedstrijden. Ik doe mijn best om het team te helpen. De andere spelers luisteren goed naar me", zegt Botteghin tegen FCUpdate.nl. Met zijn 26 jaar is hij één van de oudere spelers in een verder jong team. "Ik speel al zeven jaar in de Nederlandse competitie en ik hoop dat mijn ervaring kan gebruiken om mijn ploeggenoten te helpen."

Met zijn hoofd scoorde Botteghin woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Capelle (2-0) zijn eerste doelpunt voor Groningen, uit een vrije trap van Tjaronn Chery. "Ja, eindelijk! Ik had de laatste wedstrijden een paar goede kansen, iedere keer was ik heel dichtbij. Ik ben blij om nu te scoren, en ik wil meer doelpunten maken." Het zegt iets over zijn aanvallende kwaliteiten. Die deed hij op in de jeugd van Gremio, in zijn geboorteland Brazilië. Sinds zijn veertiende speelt hij standaard in de achterhoede, daarvoor draaide hij ook wel eens mee op het middenveld of in de aanval. "Ik was toen nog wel heel klein, maar die ervaring komt nu wel van pas. Al blijven mijn verdedigende taken uiteraard het meest belangrijk. Als ik echter ook in de aanval mijn steentje kan bijdragen, is dat uiteindelijk alleen maar mooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen