Schaars na verlies: "Moeten hier lering uit trekken"

29 november 2013, 00:09   Bijgewerkt: 29 november 2013, 15:13

PSV verloor donderdagavond op Bulgaarse bodem met 2-0 van Ludogorets. Hoewel de Eindhovenaren een zure nasmaak overhouden aan het duel, heeft PSV nog een goede kans om zich te kwalificeren voor de knock-outfase van de Europa League, als het op 12 december in eigen huis aantreedt tegen Chornomorets.

Aanvoerder Stijn Schaars vond de nederlaag tegen Ludogorets onnodig. “Het eerste half uur speel je gewoon goed en verzorgd voetbal en creëer je twee goede kansen. Die moet je maken, maar dat laat je na”, zo stelt Schaars in gesprek met RTL. Dat Ludogorets dan wel tot scoren kwam, vindt Schaars onvoorstelbaar: “We stonden te slapen en zij spelen het goed uit.”

Schaars zag dat ploeggenoot Jeffrey Bruma met een rode kaart van het veld gestuurd werd. “We krijgen een rode kaart door een persoonlijke fout, maar ik vind niet dat we slecht gevoetbald hebben. Je moet jezelf alleen belonen en we geven die goal veel te makkelijk weg. Die rode kaarten bepalen de wedstrijden. Dat moet eruit. Je haalt je zelf heel makkelijk uit de wedstrijd. We moeten hier lering uit trekken.”

PSV moest op een gegeven moment dus met tien man verder. Bruma sprak na afloop van het duel van een stomme rode kaart: “De tweede gele kaart was een domme overtreding. In een reflex haalde ik hem naar beneden.” Op de vraag of zijn rode kaart exemplarisch was voor het huidige PSV, reageerde Bruma duidelijk: “Dat kan je wel zeggen.”

Volgens de centrale verdediger is er maar één remedie voor het zwalkende PSV: “Het is heel simpel, we moeten gewoon winnen. Dat is makkelijk gezegd, maar dat is de enige oplossing. Het moet beter. We denken er veel over na, maar het zit even niet mee”, aldus Bruma, die weet dat er dit weekend weer een belangrijke wedstrijd gepland staat: “Komende zondag spelen we in de Kuip tegen Feyenoord. Dan moeten we het tij maar keren.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen