Groep G: Zenit ondanks verlies naar knock-outfase

Ger
12 december 2013, 14:09

Zenit Sint Petersburg heeft zich in navolging van Atletico Madrid geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De Russische equipe verzekerde zich ondanks een 4-1 nederlaag bij Austria Wien van de tweede plaats in groep G. Zenit had geluk dat concurrent FC Porto eveneens onderuit ging.

Alexander Kerzhakov zette de ploeg van trainer Luciano Spalletti na 35 minuten spelen nog wel op voorsprong. Het al uitgeschakelde Austria Wien kwam vlak voor rust op gelijke hoogte via Philipp Hosiner. Kort na de hervatting tekende Tomás Jun voor de 2-1. Met zijn tweede treffer van de avond legde Hosiner de 3-1 vast, waarna invaller Roman Kienast voor de eindscore zorgde. Door de nederlaag blijft Zenit op zes punten staan, maar dat is toch voldoende om verder te bekeren.

Groepswinnaar Atletico stak de Russen de helpende hand toe door thuis te winnen van FC Porto: 2-0. Raúl García en Diego Costa waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Bij Atletico deed oud-Ajacied Toby Alderweireld de volledige wedstrijd mee. Porto gaat na de winter verder in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen