Ook Europa League voorbij voor stuurloos PSV

12 december 2013, 20:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chornomorets Odessa heeft weer een zwarte bladzijde toegevoegd aan het toch al tragische boek over PSV in het seizoen 2013/2014. Tegen de huidige nummer vijf van Oekraïne hadden de Eindhovenaren voor eigen publiek aan één punt genoeg om de volgende ronde van de Europa League te halen, maar dat bleek te veel gevraagd: 0-1. Hierdoor is Chornomorets door en kan PSV inpakken.

Hoe ver is het nog naar het eind van de put? Die vraag zal menig PSV-fan zich inmiddels afvragen, nu de vrije val van de club blijft voortduren. Telkens als het dieptepunt van de sportieve crisis bereikt lijkt, krijgt de ploeg een volgende trap. Telkens als PSV een kans krijgt het tij te keren, gaat het wéér mis. Zelfs tegen een volstrekt onbekende ploeg uit Oekraïne slaagde PSV er donderdag niet in om zichzelf te herpakken.

Door de nederlaag neemt niet alleen de druk op coach Cocu verder toe, maar speelt PSV ook al een verloren seizoen. In de KNVB Beker verloor de ploeg immers al van Roda JC Kerkrade en gezien de huidige tiende plaats in de Eredivisie, lijkt ook een topklassering in de competitie niet meer tot de mogelijkheden te behoren. PSV, een ploeg die ieder jaar voor de prijzen wil spelen, is na een half seizoen al op alle fronten uitgespeeld.

Boosheid was er niet eens te bespeuren op de matig gevulde tribunes van het Philips Stadion na de goal van Chornomorets, gelatenheid des te meer. Een massale, lange zucht vulde het stadion. Wéér ging het mis, wéér was PSV aan het vechten met zichzelf. En wéér was er geen enkel patroon te ontdekken in het spel van de thuisploeg, iets dat coach Cocu zichzelf mag aanrekenen. Als je na een half jaar er niet in geslaagd bent om enige vorm van voetbal in je elftal te krijgen, doe je iets niet goed. Zeker bij PSV, waar winnen de norm is.

In de slotfase bracht Cocu met Ola Toivonen, Ji-Sung Park en Zakaria Bakkali al zijn resterende troeven in het veld, maar zonder resultaat. Het ene doelpunt dat PSV nodig had om toch nog door te gaan, viel niet. Zelfs niet nadat Chornomorets in de slotfase, na een rode kaart voor Sito Riera, met tien man kwam te staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen