Finnbogason bezorgt PEC Zwolle nieuwe kater

13 december 2013, 21:57   Bijgewerkt: 13 december 2013, 22:24

PEC Zwolle heeft de kater van de verloren IJsselderby tegen Go Ahead Eagles van vorige week niet weg kunnen spoelen. De ploeg van coach Ron Jans ging vrijdag in het eigen IJsseldelta Stadion met 1-2 onderuit tegen SC Heerenveen. Alfred Finnbogason was met twee goals maar weer eens het goudhaantje. De Friezen boekten zodoende hun tweede uitzege van het seizoen.

PEC Zwolle had wat recht te zetten. De Blauwvingers leden vorige week een dubbel zo pijnlijke nederlaag. Met 4-1 verliezen is nooit leuk, zeker niet als dat tegen je aartsrivaal gebeurt. Go Ahead Eagles, in dit geval. En dus wilde coach Ron Jans een reactie zien van zijn spelers. Het stak de oefenmeester vooral dat zijn spelers het op basis van strijd lieten afweten in Deventer en alles louter voetballend probeerden op te lossen.

"We moeten tegen Heerenveen laten zien dat we het ook heel anders kunnen. En dat kunnen we ook, maar vandaag even niet. Wat dat betreft is het een mooie voorbode voor de winter. Met alleen leuk voetballen red je het dan niet", zei Jans vorige week in de catacomben van de Adelaarshorst. Zijn spelers hadden die boodschap in elk geval goed opgepakt.

Want Zwolle ging ijzersterk van start en kreeg al in de eerste 2,5 minuut drie prima mogelijkheden. Ook in de fase daarna had de thuisclub het betere van het spel, maar het wist dat niet in de score uit te drukken. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Heerenveen iets beter in de wedstrijd. Desondanks was de 0-1 na ruim een half uur voetballen tegen de verhoudingen in.

Toch kon Finnbogason in de 69ste minuut voor de 1-2 zorgen. De goalgetter werd op het juiste moment bediend door de ingevallen Rajiv van la Parra, troefde de goed spelende Lachman af en tekende met een wippertje over Boer voor zijn tweede doelpunt van de avond en daarmee tevens voor de beslissing. Zwolle ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar Heerenveen bleef relatief simpel overeind. Tot de 'zestien' liep het allemaal prima bij Zwolle, maar daarna niet meer. Heerenveen was met wat counters zelfs dichterbij de 1-3 dan Zwolle bij de 2-2, maar dat zou iets te geflatteerd zijn geweest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen