United zegeviert in Hull na 2-0 achterstand

26 december 2013, 15:44

Manchester United heeft donderdag een moeizame zege geboekt op Hull City. De Red Devils kwamen in het KC Stadium in Hull met 2-0 achter, maar sleepten uiteindelijk een 2-3 overwinning uit het vuur.

United leek het kerstdiner nog niet helemaal te hebben verteerd en keek al na een kwartier spelen tegen een 2-0 achterstand aan. James Chester maakte na vier minuten zijn eerste doelpunt in het shirt van Hull City. De verdediger volleerde de bal bij een corner in het dak van het doel op aangeven van middenvelder Alex Bruce. Tien minuten stond het zelfs 2-0. Bij een klutssituatie voor het United-doel eindigde de bal via verdediger Jonny Evans tussen de doelpalen. Het schot werd gelost door middenvelder David Meyler.

United-manager David Moyes moest vervolgens noodgedwongen Adnan Januzaj brengen, die de geblesseerde Rafael verving, en zag zijn ploeg langzaamaan beter in de wedstrijd komen. Na een overtreding op de Belgische invaller viel de aansluitingstreffer. Wayne Rooney nam de vrije trap, die door de boven iedereen uittorenende Chris Smalling werd binnen gekopt. Er waren op dat moment twintig minuten gespeeld.

De mooiste treffer van de middag viel vijf minuten later. Rooney was de maker. De aanvaller nam een afvallende bal op een meter of twintig ineens op de slof en zag het leer vlak naast de paal in het doel verdwijnen. 2-2 was ook de ruststand.

In de tweede helft nam Manchester United meer en meer het initiatief, maar écht grote kansen bleven vooralsnog uit. Nota bene Hull-verdediger Chester vond met zijn hoofd voor de tweede maal het net. Alleen deed hij dat dit keer aan de verkeerde kant van het veld. In een hectische slotfase, waarin United-back Antonia Valencia nog met rood mocht inrukken en Hull-spits Danny Graham nog twee grote kansen onbenut liet, bleef United overeind en kan de ploeg de rest van de dag toezien hoe de concurrentie het doet op Boxing Day.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!