Kruiswijk over vijfde plaats: "Hebben nog niks"

15 januari 2014, 13:38

SC Heerenveen begint de tweede seizoenshelft als nummer vijf van de eredivisie. Een prima klassering voor de Friezen, die mee willen doen om de plekken voor Europees voetbal. Verdediger Arnold Kruiswijk heeft alle vertrouwen in een goede eindklassering, maar beseft ook dat er nog een lange weg te gaan is.

"Het is mooi dat we er goed voor staan, maar iedereen beseft ook dat we nog niks hebben", zegt Kruiswijk tegen VI. "Die vijfde plaats is alleen leuk als we het de tweede helft van het seizoen kunnen doortrekken", aldus de verdediger, die de competitie zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Roda JC hervat.

De ervaren verdediger denkt dat de ploeg voldoende kwaliteit heeft om Europees voetbal te halen. "Dat is denk ik met onze selectie mogelijk. Als we de vijfde plaats kunnen vasthouden, hebben we echt een heel goed seizoen. Maar dat hangt mede af van spelers die eventueel nog vertrekken of jongens die erbij komen."

Kruiswijk wil na de winterstop minder doelpunten tegen krijgen met zijn team. "Zeker in het begin kregen we te veel doelpunten tegen, maar gelukkig is het de laatste wedstrijden voor de winterstop beter geworden. We hebben nu wat meer controle. Het heeft te maken met onze speelwijze. We scoren veel en we hebben veel aanvallend ingestelde spelers", aldus de 29-jarige verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen