Van Basten: "Cambuur was feller en won meeste duels"

26 januari 2014, 15:36

SC Heerenveen moest zondag het onderspit delven in de derby van Friesland. Op bezoek bij sc Cambuur ging de ploeg van coach Marco van Basten met 3-1 onderuit. Van Basten had er na afloop van het duel flink de pest in, maar relativeerde het verlies wel: "Verliezen is niet leuk en zeker in een derby is het vervelend, maar het blijven drie punten."

Een treffer van Feyenoord-huurling Elvis Manu zorgde voor een vroege achterstand voor Heerenveen. Van Basten zag dat zijn ploeg niet bij machte was om het tij te doen keren: "Cambuur was feller en won de meeste duels, dan is het lastig om een wedstrijd nog naar je hand te zetten, zo simpel is het", concludeert de keuzeheer op de officiële website van Heerenveen.

Zoals wel vaker het geval is bij Heerenveen, kreeg het de tegendoelpunten vrij gemakkelijk om de oren. Dit stoort de coach: "Bij de 1-0 twijfelen Kum en Nordfeldt wie de bal moet pakken en bij 2-0 valt uit een spelhervatting. Het zag er niet goed uit", aldus Van Basten, die na de 3-0 van Jody Lukoki wel genoeg had gezien: "Op zo'n moment hoop je dat je de schade beperkt kunt houden. Het zat er vandaag niet in. We hebben niet genoeg kunnen brengen om er een wedstrijd van te maken.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen