Lehmann: "Voetballers die uit de kast komen zijn gek"

28 januari 2014, 16:15

Uitgerekend nu zijn voormalig teamgenoot Thomas Hitzlsperger een poging gedaan heeft een soort taboe in de voetbalwereld te doorbreken door te stellen dat hij op mannen valt, komt Jens Lehmann met een opmerkelijk advies aan homoseksuele voetballers. Kom vooral niet 'uit de kast', adviseert de oud-doelman.

"Iedereen die tijdens zijn carrière 'uit de kast komt', is gek", stelde Lehmann dit weekend in gesprek met het Duitse Sky. "Je kan niet voorzien wat er dan gaat gebeuren. Je kan homoseksuele voetballers niet adviseren om uit te komen voor hun geaardheid, ik denk dat ze niet langer plezier zullen beleven aan de sport. Ik weet zeker dat er dan mensen zijn, tegenstanders of medespelers, die constant grapjes zouden maken. Bovendien heb je geen invloed op de supporters in het stadion. Zou een homoseksuele speler dat over zich af willen roepen?"

Lehmann speelde in zijn carrière samen met Hitzlsperger. Op de vraag hoe Lehmann het gevonden zou hebben als hij tijdens deze periode al geweten had dat de middenvelder op mannen viel, is het antwoord van de keeper veelzeggend. "Raar, denk ik. Je staat toch elke dag met elkaar onder de douche, dat kan lastig zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen