ADO in eigen huis veel te sterk voor FC Utrecht

6 april 2014 – ADO Den Haag heeft zich zondagmiddag zo goed als veilig gespeeld in het eigen Kyocera stadion. De Hagenaren wonnen overtuigend van FC Utrecht, dat al in de eerste helft verder moest met tien man, nadat Steve de Ridder twee keer geel had ontvangen. Roland Alberg, Mike van Duinen, Michiel Kramer en Mitchell Schet scoorden voor ADO, terwijl Jens Toornstra in de slotminuten nog de eer redde voor zijn ploeg.

De thuisploeg begon fris aan de wedstrijd met veel aanvallende impulsen. Grote kansen leverde dat echter in eerste instantie niet op. De wedstrijd dreigde dan ook een beetje in te zakken, maar op dat moment kreeg De Ridder zijn tweede gele kaart wegens een slaande beweging en was het spel op de wagen. ADO had daarna alle controle en kwam uiteindelijk op voorsprong door een mooie schuiver van Alberg, die alweer voor de vijfde keer op rij scoorde in een thuiswedstrijd, een record.

De ploeg van Henk Fräser bleef doorgaan. Utrecht kwam er totaal niet meer uit en door knullig uitverdedigen gaf het ook nog de ultieme kans aan Van Duinen om te scoren. De aanvaller profiteerde daar optimaal van en bepaalde de ruststand op 2-0.

Na rust was het spelbeeld niet anders dan voor rust. ADO was oppermachtig en kon simpel uitlopen op Utrecht, dat bijna elke kans op een aanval zelf verkwanselde. Schet strafte dat, na goed doorzetten van Van Duinen, af en maakte er 3-0 van. Even later werd Kramer weggestuurd waarna de spits ook nog de 4-0 binnenschoot.

Vlak voor tijd liet Toornstra nog even zijn klasse zien door na een hoekschop de bal prachtig in de lange hoek te krullen, eindstand: 4-1. ADO lijkt veilig te zijn in de strijd tegen degradatie. Utrecht staat vijf punten boven de streep en moet dus nog vrezen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd