Gedegradeerde Bergen laat spelers en staf vertrekken

14 april 2014 – Dat een degradatie naar een lager niveau de nodige veranderingen bij een club teweeg kan brengen, staat buiten kijf. Bij het uit de Jupiler Pro League gedegradeerde Bergen gaat een hele revolutie plaatsvinden, geeft voorzitter Dominique Leone aan. Volgens hem mogen alle spelers en de volledige technische staf uitzien naar een andere club.

"We gaan proberen de club opnieuw op te bouwen", citeert Sporza uit de mond van Leone, nadat de voorzitter constateerde dat Bergen zich niet wist te behouden voor het hoogste niveau van België, door een teleurstellend verloop van de play-offs. De voorzitter zal afscheid nemen, zegt hij: "Ik voel dat ik niet de man ben voor de toekomst", aldus Leone, wiens zoon Dominique aangesteld werd als crisismanager. Pierre François, voorheen algemeen directeur bij Standard Luik, gaat de zoon van de huidige voorzitter helpen.

"Ik blijf nog voorzitter om de overgang in de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden. We zullen proberen de club opnieuw op te bouwen, maar dat betekent niet dat we alle inspanningen uit het verleden verloren laten gaan. Deze club bestaat 114 jaar, het zou jammer zijn als hij zou verdwijnen", zegt Leone.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd