Arsenal toont veerkracht en verslaat West Ham

15 april 2014, 22:43   Bijgewerkt: 15 april 2014, 22:48

Arsenal heeft, in elk geval voor even, de vierde plek in de Premier League overgenomen. De Gunners versloegen dinsdag West Ham United. In het Emirates Stadium kwam de thuisclub op achterstand, maar toonde veerkracht en won alsnog: 3-1.

Na een gezapige eerste helft stond het bij rust 1-1. Arsenal, dat zonder een Engelsman aan de aftrap verscheen, was de bovenliggende partij, maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Olivier Giroud was wel twee keer dichtbij een treffer, maar de Fransman faalde oog in oog met doelman Adrián. Matthew Jarvis deed dat in de 40e minuut niet. De Engelsman strafte geklungel in de Arsenal-defensie genadeloos af. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want nog geen handvol minuten later stond het alweer gelijk. Aan de linkerkant van het veld werd Lukas Podolski door Mikel Arteta strak in de voeten aangespeeld. De Duitser draaide in het strafschopgebied goed weg en ramde de bal met links hard in de verre hoek.

De tweede helft was het aanzien meer waard. Een goed spelende Podolski, ditmaal eens niet voortijdig gewisseld door trainer Arsène Wenger, zorgde voor het hoogtepunt van de avond. De Duitser schoot van een meter of twintig de 3-1 hard tegen de touwen met zijn linker. De assist kwam van Aaron Ramsey. Giroud had kort na rust de voorsprong verzorgd. Het voorbereidende werk was van Thomas Vermaelen, die met een lange pass op een Frank de Boer-achtige wijze de defensie van West Ham het bos in stuurde. De aanname van de spits was vervolgens knap en de afronding overtuigend.

Door de overwinning staat Arsenal weer op de begeerde vierde plek in Engeland. De voorsprong op Everton is echter maar één schamel punt. De ploeg uit Liverpool heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. Laagvlieger Crystal Palace is woensdag de tegenstander van de Toffees.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen