Colombia met opgeheven hoofd richting achtste finales

25 juni 2014, 00:28

Colombia heeft ook haar laatste groepswedstrijd in poule C gewonnen. Het was op voorhand al zeker van een plek in de achtste finales, maar sloot de groepsfase in stijl af. In een dodelijke counterwedstrijd stuurde het Japan definitief naar huis: 1-4.

De Zuid-Amerikanen lachten samen wat af en begonnen heel relaxed aan de wedstrijd. Maar de ploeg die móest winnen, oogde juist niet gretig genoeg, niet scherp genoeg. Na een klein kwartier werd aanvaller Adrián Ramos al gehaakt via een late tackle van Yasuyuki Konno en ging de bal op de stip. Voor Fiorentina-speler Juan Cuadrado was het een koud kunstje om vanaf elf meter snoeihard de 0-1 op 't scorebord te zetten. Japan had nu minimaal twee goals nodig en kon zich geen enkele fout meer veroorloven.

De ploeg gaf simpelweg te veel weg en creëerde te weinig in alle drie de groepswedstrijden. Japan kan dus ook het vliegtuig in om naar huis te vertrekken. De Colombianen scoorden nog tweemaal om het feestje helemaal compleet te maken. Het werd maar liefst 1-4 via een tweede treffer van Martinez en een wéérgaloos stiftje van invaller/smaakmaker James Rodríguez. De tranen begonnen te rollen over de wangen van vele trouwe supporters op de tribune.

Groepshoofd Colombia kan met opgeheven hoofd toewerken naar de achtste finales. Dan is Uruguay de tegenstander, nu al een heerlijk Zuid-Amerikaans onderonsje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen