Zaccheroni praat na terugkeer in Japan over toekomst

25 juni 2014, 16:41

Alberto Zaccheroni had de taak om Japan naar de achtste finale van het WK te loodsen, maar de bondscoach eindigde op een zeer teleurstellende laatste plaats in Groep C, waar Colombia en Griekenland zich voor de volgende ronde plaatsten. Zaccheroni reist mee terug naar Azië, om daar zijn toekomst bij de nationale ploeg te bespreken met de Japanse voetbalbond.

Een 4-1 nederlaag maakte dinsdagavond definitief een einde aan de aspiraties van Japan, dat geen wedstrijd wist te winnen in Brazilië. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat Zaccheroni zal vertrekken bij de Japanners. Desalniettemin wil de Italiaan eerst met de voetbalbond van het Aziatische land om tafel. "We gaan terug naar Japan en vervolgens zal ik om tafel gaan met de leiding. We zullen daarna laten weten of ik blijf of niet."

Zaccheroni kijkt terug op een zeer teleurstellend WK en beseft dat zijn aanblijven ter discussie staat. "Ik denk dat mijn functioneren eerst binnen het team besproken wordt", aldus de 61-jarige trainer, die samen met Roberto Mancini, Massimiliano Allegri en Luciano Spalletti kandidaat zou zijn bij de nationale ploeg van Italië, waar Cesare Prandelli zijn vertrek dinsdag wereldkundig maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen