FC Groningen: Van der Vlag (36) komt, Van der Lei gaat

15 juli 2014 – Peter van der Vlag wordt de nieuwe tweede keeper van FC Groningen. De 36-jarige doelman komt, onder voorbehoud van een medische keuring, over van FC Emmen. "Wij stonden niet te springen om Peter van der Vlag te verkopen, maar met twee talentvolle keepers in de selectie en de transfersom die wij ontvangen, die FC Emmen uiteraard goed kan gebruiken, zijn wij zeer tevreden", zegt Emmen-directeur Wim Beekman.

"In onze ogen is dit een prima oplossing met een win-win situatie voor alle partijen. Wij gunnen Peter van der Vlag deze stap in zijn carrière en wensen hem veel succes het aankomend seizoen", besluit Beekman. In zijn lange carrière speelde Van der Vlag voor SC Veendam, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en dus Emmen. Bij FC Groningen heeft de doelman, die al ruim vijfhonderd officiële duels speelde, voor één jaar getekend.

Stefan van der Lei bewandelt de omgekeerde weg, hij verruilt FC Groningen op huurbasis voor FC Emmen. De 21-jarige Van der Lei is afkomstig uit de jeugd van FC Groningen en debuteerde nog niet in het betaald voetbal. De jeugdinternational moet komend seizoen bij Emmen de concurrentie aangaan met Marko Meerits.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd