NAC Breda in eigen huis te sterk voor PEC Zwolle

31 augustus 2014, 16:25

NAC Breda heeft zondagmiddag haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Breda werd PEC Zwolle verdiend met 3-1 geklopt. Het was het eerste puntverlies voor De Blauwvingers in het seizoen.

Vooral door trainers wordt er in de voetbalwereld nog wel eens gezegd dat het zwaar is om twee keer in één week te moeten spelen. PEC leek zondagmiddag dan ook nog het Europa League-duel tegen Sparta Praag voor een deel in de benen te hebben, waar het korte avontuur strandde na een 3-1 nederlaag. Terwijl het voetballend de betere ploeg was, beleefde het een hele lastige, fysieke middag in Brabant.

De equipe van trainer Ron Jans begon echter uitstekend. PEC nam het initiatief. Het zocht continu de combinatie, de vrije man werd makkelijk gevonden en de duels werden grotendeels gewonnen. Maar gevaarlijker dan kopballen van spits Tomas Necid en Trent Sainsbury werd het in de eerste helft niet. NAC vond het na een halfuurtje maar eens tijd om zelf het spel te gaan maken. En dat zorgde voor een waar spektakel voor rust, waarin de Zwollenaren wegzakten.

De ontlading op de tribune bij de thuisaanhang na 40 minuten was enorm. De bal leek er namelijk simpelweg niet in te kunnen. Na een handsbal die niet gezien werd door de arbitrage, paniek voor het doel van Diederik Boer en een pegel van Kingsley Boateng op de lat, groeide de frustratie met de minuut. NAC werd steeds sterker en begon beter te voetballen dan de bezoekers. Vlak voor de theepauze was daar dan toch de openingstreffer: Stipe Perica reageerde als eerste op een knappe kopbal van Boateng en ramde de 1-0 onderkant-lat tegen de touwen.

De thuisploeg was zondagmiddag simpelweg effectiever. Het sloeg toe op de juiste momenten, terwijl het betere spel toch echt van Zwolse kant kwam. Zo ook in de tweede helft. Terwijl PEC vroeg op gelijke hoogte wist te komen via Necid, die oog in oog met Jelle ten Rouwelaar niet faalde, was het NAC dat gretiger was. Al snel kwam de thuisploeg dan ook opnieuw op voorsprong. Perica werd gehaakt, waarna Erik Falkenburg de strafschop koelbloedig benutte. In de slotfase werd het ook nog 3-1 via een harde inzet van invaller Elson Hooi. Met een enthousiaste aanhang op de tribunes was de Parel van het Zuiden net even wat effectiever dan PEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen