Oranje-dames dicht bij play-offs na zege op Portugal

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 september 2014 – De Oranje-dames hebben zichzelf zaterdagavond een uitstekende dienst bewezen. Het elftal van bondscoach Roger Reijners zegevierde in de WK-kwalificatiereeks met 3-2 over Portugal. Het levert de Oranje Leeuwinnen een tweede plaats op in de poule, met 22 punten uit negen wedstrijden.

Nederland kwam na bijna een half uur spelen verdiend op 1-0, door een treffer van Vivianne Miedema. In de tweede helft waren de Oranje-vrouwen minder scherp. De Portugese dames kwamen dan ook langszij. Nadat Miedema haar tweede doelpunt had gemaakt, herstelde Portugal wederom het evenwicht. Uiteindelijk maakte de Nederlandse goalgetter haar derde van de avond: 3-2.

Bondscoach Roger Reijners beseft dat de drie punten van groot belang zijn: "We hebben de drie punten en dat is heel belangrijk. Het was goed geweest als we wat meer aan het doelsaldo hadden kunnen werken. Dat was ook de intentie, maar is niet gelukt. Na de 2-2 kon de wedstrijd zelfs nog alle kanten op. Gelukkig trekken we de zege toch naar ons toe en winnen we deze cruciale wedstrijd richting play offs."

De Nederlandse vrouwen spelen woensdag de laatste wedstrijd in de poulefase, tegen Noorwegen. Momenteel behoort Oranje tot de beste nummers twee. Het is nog afhankelijk van de laatste resultaten in de groepsfase.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd