De Jong trefzeker bij doelpuntrijke zege AC Milan

14 september 2014, 23:02   Bijgewerkt: 15 september 2014, 00:21

AC Milan heeft zondag een zwaarbevochten overwinning geboekt op bezoek bij Parma. Toen in het Stadio Ennio Tardini na negentig minuten de kruitdampen waren opgetrokken stond een 4-5-eindstand op het scorebord. Nigel de Jong was trefzeker voor de bezoekers. Marco van Ginkel bleef de hele wedstrijd op de bank, terwijl Fernando Torres met een blessure noodgedwongen op de tribune plaatsnam.

Giacomo Bonaventura kende daarentegen een debuut om niet snel te vergeten. De watervlugge flankspeler maakte na een klein half uur de openingstreffer, op aangeven van Keisuke Honda. De Japanner haalde kort voor rust ook zelf het scorebord door met het hoofd voor de 2-1 te zorgen. Ook Antonio Cassano, op een grijze maandag nog speler van Milan maar tegenwoordig Parmezaan, en Jeremy Menez (strafschop) pikten nog voor de wissel van helften hun doelpunt mee.

In de tweede helft gingen beide ploegen vrolijk verder met het maken van doelpunten. Felipe tekende namens Parma voor de aansluitingstreffer. Milan moest vervolgens met tien man verder nadat Daniele Bonera zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. Uit een counter bracht Nigel de Jong de marge vervolgens weer op twee, maar het bleek nog altijd niet gedaan. Alessandro Lucarelli maakte de 3-4, maar Menez herstelde de marge van twee voor de derde maal met een subliem hakje.

In de slotfase blunderde Milan-doelman Diego López opzichtig door een terugspeelbal van Mattia De Sciglio totaal verkeerd in te schatten. Het werd daardoor nog even spannend, maar zijn ploeg bleef overeind. Parma haalde het einde ook niet met elf spelers, want ook Lucarelli ontving twee gele kaarten.

Milan is door de zege na twee wedstrijden, net als AS Roma en Juventus, nog foutloos in de Serie A. Parma is nog puntloos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen