"Vooraf denk je dat 2-2 prachtige uitslag is, maar er zat meer in"

27 oktober 2014, 09:12

Als eerste ploeg dit seizoen wist sc Heerenveen zondag overeind te blijven in Zwolle. De ploeg uit Friesland leek zelfs te gaan winnen, maar moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Daar hield coach Dwight Lodeweges gemengde gevoelens aan over. "Vooraf denk je dat 2-2 een prachtige uitslag is, maar er zat meer in."

Lodeweges verwijst op de website van zijn club vooral naar de eerste helft van de wedstrijd, waarin zijn ploeg duidelijk de betere was. "Wij vonden steeds de vrije man. PEC Zwolle kon geen druk maken en we hadden het onder controle. Na de 1-0 verzuimen we vervolgens de 2-0 en misschien wel 3-0 te maken. Het is het oude afgezaagde verhaal, maar zij maken hem dan wel. Je moet de wedstrijd eerder in het slot gooien."

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat sc Heerenveen zichzelf tekort doet, vindt de coach. Ook het gelijkspel in d derby tegen Cambuur (2-2) was volgens hem onnodig. "Tegen Cambuur verzuimen we de wedstrijd in het slot te gooien en dat gebeurt ons hier weer. Enerzijds door niet goed te verdedigen, anderzijds door de kansen niet te benutten. Als je hier wint, doe je helemaal mee, maar as is verbrande turf en daar heb je niets aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen