Recordjager Rooney held van Engeland: "Ik geniet ervan"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 november 2014 – Engeland boekte dinsdagavond een keurige 1-3 overwinning op Schotland. Wayne Rooney was met twee doelpunten de grote man bij de ploeg van bondscoach Roy Hodgson. De aanvaller van Manchester United scoorde zijn 45ste en 46ste doelpunt voor The Three Lions en kwam daardoor op nummer drie te staan op de lijst met Engelse topscorers aller tijden.

De relatief jonge internationals van Engeland leken van jongens naar mannen te zijn gegroeid. "Ja, daar ben ik het mee eens", sprak Hodgson na de puike zege op Celtic Park. "Al weet ik niet of ze dit nog echt moesten bewijzen. Ik wist dat al", aldus de bondscoach van Engeland, die genoot van het optreden van Rooney. "Het moet hem een heel fijn gevoel geven dat hij nu zo hoog op de topscorerslijst staat. Het is zaak dat hij fit blijft. Hij deed het bijzonder goed", zei Hodgson.

Het is een mooie week voor Rooney, aangezien hij afgelopen zaterdag zijn 100ste interland speelde tegen Slovenië. "Ik geniet ervan", zegt de aanvaller. "Ik hou ervan om te spelen voor Engeland, dat heb ik altijd al gedaan. Ik steek momenteel in een goede vorm en hoop dat ik zal blijven scoren. Als dat betekent dat ik all-time topscorer van Engeland wordt, dan zou het erg mooi zijn."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd