Anderlecht pakt ondanks vroeg rood drie punten

1 maart 2015 – Anderlecht heeft zondag een knappe prestatie neergezet in de Jupiler Pro League. De regerend kampioen van België zegevierde in het eigen Constant Vanden Stockstadion met 2-0 over KV Kortrijk. Op papier geen verrassing, maar de Brusselse ploeg speelde een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man. Zodoende is het een uitstekend resultaat voor de formatie van coach Besnik Hasi.

De wedstrijd was nog maar zes minuten onderweg, toen Rolando met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De Anderlecht-verdediger kwam veel te laat met een flinke tackle. Hierna werd er niet echt gevoetbald in Brussel. Kortrijk kwam er ondanks de situatie met een man meer niet aan te pas, wat de thuisploeg de gelegenheid gaf om twee keer toe te slaan. Aleksandar Mitrovic knikte vlak voor rust de 1-0 binnen, de negentienjarige Leander Dendoncker verdubbelde de marge in de slotfase van de tweede helft. Toen zijn treffer viel was Kortrijk-speler Adam Marusic met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Dankzij de overwinning is de achterstand van Anderlecht op koploper Club Brugge weer één punt. Een smet op de zege is wel het wegvallen van Steven Defour, die met een blessure kampt.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd