Bondscoach looft Ronaldo: "Verdedigde tot laatste minuut"

30 maart 2015, 08:34

Doorgaans krijgt Cristiano Ronaldo vooral complimenten over gemaakte doelpunten of geslaagde individuele acties, maar in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië liet de aanvaller zich eens van een andere kant zien. De wereldvoetballer van het jaar werkte als een paard, stelde bondscoach Fernando Santos na afloop tevreden vast.

Dat Portugal een 2-1 zege uit het vuur sleepte, was volgens Santos vooral omdat er een team op het veld stond. Daar maakte Ronaldo deel van uit. "De instelling van de spelers was geweldig. Neem Cristiano Ronaldo. Hij ging op zoek naar de bal, knokte ervoor en rende tot de laatste minuut mee naar achteren om te verdedigen. De manier waarop we dit resultaat geboekt hebben, biedt veel vertrouwen."

Door de overwinning staat Portugal alleen aan kop in de groep, twee punten voor Denemarken en Albanië. De buit lijkt al bijna binnen, al denkt Santos daar anders over. "Ik denk niet dat de spelers dat zo zien. Deze zege was belangrijk, omdat het onze positie versterkt. We hebben nog vier duels te spelen, waarvan drie uit. Maar als we met deze instelling blijven spelen, wordt het voor tegenstanders moeilijk om ons te verslaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen