AZ schiet tegen Heerenveen niets op met stiftbal Berghuis

12 april 2015, 00:07

Kristoffer Nordfeldt ging nog gestrekt, maar had niets in te brengen op de weergaloze stiftbal van Steven Berghuis. De doelman van sc Heerenveen incasseerde daarmee de 2-2. Berghuis tekende daarmee voor het mooiste doelpunt van de avond. Desondanks bleven de drie punten in Friesland: 5-2. Heerenveen weet daarmee Cambuur ruimschoots achter zich te houden in de strijd om de play-offs. AZ heeft nu negentien goals moeten slikken in vijf duels.

Bij sc Heerenveen kwam trainer Dwight Lodeweges met een opvallende naam op de proppen in zijn basiself. Kenneth Otigba moest namelijk op de bank plaatsnemen en zijn plek werd ingenomen door jongeling Jerry St. Juste. Voor de achttienjarige centrale man was het pas zijn eerste basisplaats, nadat hij dit seizoen drie keer was ingevallen. Aan de andere kant mocht Aron Johannsson in de spits starten ten koste van dit seizoen tegenvallende Robert Mühren.

De countertactiek van AZ leek bewust gekozen. In de afgelopen vier duels kreeg het namelijk maar liefst veertien tegendoelpunten en wist het slechts één keer te winnen. Celso Ortiz stond daardoor vlak voor de verdediging gepositioneerd en speelde Markus Henriksen op het middenveld met de punt naar voren. Het zorgde ervoor dat AZ achterin in de eerste helft weinig doorliet, maar na rust flinke steken liet vallen. Zo kwam het, alle inspanning ten spijt, op achterstand door een treffer van Luciano Slagveer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen