Heracles in eigen huis te sterk voor zwak PEC Zwolle

19 april 2015, 16:52

In de strijd om de veilige vijftiende plaats heeft Heracles zondagmiddag uitstekende zaken gedaan. In het Overijsselse onderonsje met PEC Zwolle wonnen de Heraclieden verassend gemakkelijk met 2-0. Thomas Bruns in de eerste helft en Bryan Linssen in de tweede schoten Heracles naar drie punten. PEC speelde na een directe rode kaart voor Trent Sainsbury bijna de gehele tweede helft met tien man.

In het Polman Stadion kwam de thuisploeg duidelijk feller uit de startblokken en na een rommelige openingsfase deelde Heracles de eerste klap uit. Vitesse-huurling Brahim Darri punterde een bal vanaf links voor. Thomas Bruns kon inkoppen, maar goalie Warner Hahn redde knap. In tweede instantie mocht Bruns het nog een keer proberen. Nu was de bal niet te missen: 1-0.

PEC Zwolle had moeite met de kopsterke en fel doorjagende spelers van Heracles, en kwam inspiratieloos over gedurende het eerste bedrijf. De ploeg van Ron Jans zocht veelvuldig de lange spits Tomas Necid, die na bijna een half uur spelen kon terugleggen op Thomas Lam. De middenvelder haalde, vanaf een meter of 15, prima uit, maar stuitte op Bram Castro.

Het moest eigenlijk allemaal sneller, effectiever en feller bij PEC Zwolle, maar in de eerste minuten na de rust ging de ploeg van Ron Jans opnieuw in de fout. Heracles-aanvaller Bryan Linssen jaagde actief door en kon Trent Sainsbury de bal tot tweemaal toe ontfutselen. Daardoor was de weg naar het doel open, en de 2-0 een feit.

Het zal de fans van Heracles verder een zorg zijn: na de onverwachte winst van concurrent Go Ahead Eagles heeft de ploeg op eigen kracht de voorsprong van vijf punten weten te verdedigen. Bovendien loopt Heracles uit op nummer zestien NAC Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen