Booy vindt PEC Zwolle favoriet: "Streepje voor op Groningen"

30 april 2015, 19:00

Met de finale van de KNVB Beker van aankomende zondag in het verschiet beginnen ook diverse kenners hun voorspellingen voor de eindstrijd uit te spreken. Foeke Booy, die als speler voor zowel FC Groningen als PEC Zwolle uitkwam, tipt de ploeg van Ron Jans als favoriet. Volgens de momenteel werkloze coach kan de ervaring van de bekerfinale van vorig seizoen de doorslag geven voor een zege voor De Blauwvingers.

Booy won de KNVB Beker als coach twee keer met FC Utrecht, in 2003 en 2004. Hij ziet parallellen met PEC Zwolle, dat ook voor de tweede keer op rij de bekerfinale gaat spelen. "De tweede keer geeft ook spanning, maar je weet wat je kan verwachten. Het kan heel belangrijk zijn in de voorbereiding en in de wedstrijd dat de spanning meer beheersbaar is", zegt hij tegen Voetbal International. "PEC heeft dankzij de ervaring van een jaar geleden een streepje voor op FC Groningen. Het is geen garantie voor de winst. Maar je wordt bijvoorbeeld in de warming-up minder afgeleid door de volgelopen Kuip. Het is herkenbaar. Dat betekent niet dat je op de automatische piloot kan gaan. Het is ook een totaal andere tegenstander die PEC nu treft."

Booy ziet de overeenkomsten tussen de tweede finale van Utrecht in 2004 en die van aankomende zondag voor PEC. "Wij waren met FC Utrecht gelijkwaardig aan FC Twente, maar wel favoriet als bekerhouder. Dat is nu ook het geval. Voor mijn gevoel gaat PEC daarom ook winnen."

De ervaren coach werd enkele weken geleden ontslagen bij Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen