Advocaat vloert Koeman, Liverpool wint ondanks goal Fer

2 mei 2015, 18:01   Bijgewerkt: 2 mei 2015, 22:07

Manager Dick Advocaat heeft zaterdagmiddag met Sunderland drie broodnodige punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In het Stadium of Light werd het Southampton van manager Ronald Koeman met 2-1 verslagen. Ondertussen was Leroy Fer namens Queens Park Rangers trefzeker op Anfield, maar Liverpool was wel iets te sterk (2-1) voor de laagvlieger.

Het treffen tussen de twee Nederlandse oefenmeesters was voor Advocaat belangrijk in het gevecht tegen degradatie, voor Koeman staat nog altijd Europees voetbal op het spel. Advocaat, die ruim twintig jaar geleden als bondscoach van het Nederlands elftal Koeman onder zijn hoede had, trok aan het langste einde. Na een gelijkopgaande eerste helft, waarin Jordi Gomez (strafschop) en Sadio Mané voor een 1-1 ruststand zorgden, gaf één moment in het tweede bedrijf de doorslag.

Na 54 minuten werd James Ward-Prowse de schlemiel aan de kant van Southampton, waar Koeman met een niet al te vrolijk gezicht in de dug-out zat. De jongeling werd met een rode kaart naar de kant gestuurd, toen hij een tegenstander een scoringskans ontnam. Jordi Gomez toonde voor de tweede keer op de zaterdagmiddag aan dat hij koelbloedig is van elf meter en besliste het duel: 2-1. Toby Alderweireld was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar stuitte op doelman Kelvin Davis.

Aston Villa pakte ook een cruciale zege in de strijd om lijfsbehoud in de Premier League. De ploeg uit Birmingham won op Villa Park met 3-2 van Everton. Christian Benteke was wederom de gevierde man, met twee doelpunten. Ron Vlaar speelde de hele wedstrijd, Lenadra Bacuna werd er tien minuten voor het einde uitgehaald. Erik Pieters ging met Stoke City ten onder bij Swansea City (2-0) en West Ham United won tenslotte in eigen huis met 1-0 van Burnley FC, dat bijna het hele duel met tien man speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen