Botteghin: "Van iedere minuut in finale genoten"

Ger
4 mei 2015, 07:00

Eric Botteghin heeft met volle teugen genoten van de finale van de KNVB Beker. De verdediger legde met FC Groningen beslag op de eerste prijs in de clubgeschiedenis. Dat gebeurde ten koste van zijn oud-werkgever PEC Zwolle.

"Het kon niet beter. De hele week in aanloop naar de finale was al fantastisch. De supporters van FC Groningen wilden zó graag dat we deze wedstrijd gingen winnen. De hele stad stond op z'n kop", zegt Botteghin in gesprek met FCUpdate.nl. "In de finale heb ik van iedere minuut genoten. In het begin waren we wat nerveus, maar dat werd gelukkig steeds minder. Vooral in de tweede helft hebben we het gewoon goed gedaan. Toen durfden we te voetballen en hebben we veel duels gewonnen."

Albert Rusnák zette FC Groningen na ruim een uur spelen op voorsprong. "De ontlading na dat doelpunt was groot. Ik voelde me enorm blij. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor", geniet Botteghin na. "Toen niet lang daarna ook de 2-0 viel, dacht ik al dat het beslist was. Ik voelde toen dat het niet meer mis kon gaan. Zwolle kwam ook niet meer met een echt slotoffensief. Bovendien waren wij scherp in de duels en wonnen we vaak de tweede bal. Uiteindelijk is het een verdiende zege."

FC Groningen viel deze bekercampagne op door de uitstekende doelcijfers. Inclusief de finale scoorden de manschappen van trainer Erwin van de Looi 24 keer. Achterin blonken de noorderlingen aan de hand van Botteghin uit door in het gehele toernooi slechts twee tegengoals te slikken. "Ook in deze finale hielden we de nul, al voor de vierde keer op rij. Dat is een mooi compliment voor mij als verdediger", glimt de Braziliaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen