Gio sprak met Rutten: "Ben medeverantwoordelijk"

20 mei 2015, 14:14

Voor het eerst schoof Giovanni van Bronckhorst woensdag als hoofdtrainer van Feyenoord aan voor een perspraatje. De voormalig linksback neemt in de play-offs de taken over van Fred Rutten, die na de pijnlijke competitienederlaag tegen PEC Zwolle aan de kant geschoven werd.

Van Bronckhorst stond tijdens zijn persconferentie daags voor de wedstrijd tegen Heerenveen stil bij het vertrek van Rutten. Ook stak hij, als assistent van Rutten, de hand in eigen boezem. "Ik ben medeverantwoordelijk voor de sportieve terugval in de laatste weken. Ik heb gisteren een goed gesprek met Rutten gevoerd", citeert RTV Rijnmond hem. In Zwolle ging Feyenoord met 3-0 onderuit en met name in de tweede helft leek het voetbal nergens naar. "We speelden na de 1-0 tegen PEC Zwolle niet meer als team. Toch heb ik honderd procent vertrouwen in mijn spelers. We hebben dit seizoen laten zien dat ons voetballend vermogen groot is."

Hoewel het 'instapmoment' door het sportieve verval van de laatste weken niet ideaal te noemen is, geniet Van Bronckhorst ervan dat hij nu hoofdtrainer van Feyenoord is. "Het is een droom van mij om Feyenoord 1 te leiden. Ik ben erg nieuwsgierig of ik mijn visie, die ik in mijn hoofd heb, kan vertalen. Het was een verrassing dat ze mij vroegen om trainer te worden. Maar ik voelde in mijn lichaam dat ik het wilde", stelt hij.

Met Van Bronckhorst op de bank speelt Feyenoord donderdag in Friesland tegen sc Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen