Anita terug bij Oranje: "Misschien ben ik nu wel goed bezig"

31 augustus 2015, 13:54

Voor het eerst sinds vijf jaar meldde Vurnon Anita zich maandag weer bij Oranje. De 26-jarige middenvelder van Newcastle United is door bondscoach Danny Blind opgeroepen voor de komende interlands tegen IJsland en Turkije. Hij heeft er zin in, liet hij weten bij aankomst in Noordwijk.

Tot dusver speelde Anita drie interlands, allemaal in 2010. Zijn laatste optreden was op 7 september 2010 tegen Finland, daarna viel hij telkens buiten de boot. "Nee, ik heb me eigenlijk nooit afgevraagd waarom ik er steeds niet bij was. Maar misschien ben ik nu wel goed bezig", reageert hij bij RTV Noord-Holland.

Steve McClaren, de nieuwe coach van Newcastle United, heeft veel vertrouwen in Anita. "Het seizoen is nog jong, maar het lijkt er wel op. De laatste jaren heb ik lang niet alles gespeeld. Nu begin ik steeds", stelt de oud-Ajacied tevreden vast. Ook bondscoach Blind is iemand die gelooft in Anita, hij liet de middenvelder ooit op 16-jarige leeftijd debuteren bij Ajax. "Dat is alweer even geleden. Hij is me in ieder geval niet vergeten."

Of Anita minuten gaat maken bij Oranje, weet hij niet. "Ik weet van de blessure van Jordy Clasie, maar er kunnen meer spelers als verdedigende middenvelder voetballen. Dus ik reken niet zomaar op speeltijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen