Boëtius vol vertrouwen: "Kan niveau van Oranje halen"

8 september 2015, 08:27

Jean-Paul Boëtius had vorig seizoen bij Feyenoord veel moeite om tot prestaties te komen, maar heeft zijn carrière een nieuwe impuls gegeven met een transfer naar FC Basel. Dat lijkt hem goed te hebben gedaan. De vleugelaanvaller trad afgelopen vrijdag met Jong Oranje aan tegen Cyprus (4-0 winst) een speelde een prima wedstrijd. Het plezier in het spelletje terugkrijgen, dat is momenteel zijn doel.

"Ik wil weer dat vrolijke ventje zijn uit mijn begintijd bij Feyenoord. Alleen dan zonder die beugel in mijn mond...", laat Boëtius optekenen in het Algemeen Dagblad. De overstap naar Basel had hij naar eigen zeggen nodig. "Ik heb nog wel een goed gesprek gevoerd met Giovanni van Bronckhorst, maar was toch niet overtuigd om te blijven bij Feyenoord. Waarom niet? Ik ben een gevoelsmens en het gevoel was niet goed. Omdat ik mijn contract niet verlengde, is dit de beste optie. Nu heeft Feyenoord nog iets aan mij kunnen verdienen."

Feyenoord hoorde de kassa rinkelen door het vertrek van Boëtius, die ongeveer 2,5 miljoen euro opleverde. "Weet je, Basel is een warme club. De president stuurt me elke dag vier sms'jes of alles goed gaat. Die man knuffelt de medewerkers van de fanshop. Basel is een familieclub", aldus Boëtius, die beter en beter wil worden bij de Zwitserse topclub. "Je moet presteren. Ik weet dat ik het niveau van Oranje kan halen. Dat moet ik zelf laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen