Blind oneens met Van Persie: "Hij is heel vaak niet pijnvrij"

Ger
12 oktober 2015, 13:27

Keuzeheer Danny Blind spreekt tegen dat een akkefietje tussen Robin van Persie en Memphis Depay van invloed is geweest op de basisopstelling van Oranje in het uitduel met Kazachstan. De reserveaanvoerder begon in Astana zaterdag op de bank en viel uiteindelijk pas vlak voor tijd in.

"Er zijn op trainingen soms situaties waar spelers anders over denken. Daar spreek je dan over. Maar dat had niets met mijn keuze te maken. Dat is totale onzin", aldus Blind. Kort voor het laatste fluitsignaal werd Van Persie alsnog binnen de lijnen gebracht, waarmee hij op een totaal van honderd interlands kwam. "Daar was Robin heel blij mee. Hij wilde dolgraag die honderdste interland spelen. Ik moest het moment van de wissel uitstellen, omdat ik mijn derde wissel niet zomaar kon verspelen. Dat heb ik met Robin besproken. Hij had daar begrip voor. En dat andere mensen dat niet begrijpen, begrijp ik dan weer niet."

Blind geeft toe dat hij met Van Persie van mening verschilde over zijn inzetbaarheid. "Hij is heel vaak niet pijnvrij", legt de bondscoach uit. "Nu voelt hij zich superfit, maar ik wil wel graag dat hij een volledige wedstrijd kan spelen. Daarom heb ik hem niet achter de spits gezet tegen Kazachstan, omdat dat veel vraagt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen