Kozakken Boys door KNVB uit bekertoernooi gezet

18 november 2015, 15:22

Een enorme dreun voor amateurclub Kozakken Boys: de ploeg uit Werkendam is door de KNVB uit het nationale bekertoernooi gezet. De aanklager betaald voetbal verwijt de club 'verwijtbaar foutief handelen', meldt de club. Kozakken Boys liet in de derde ronde tegen HBS een niet-speelgerechtigde speler meedoen. Kozakken Boys zou het in de achtste finale thuis opnemen tegen AZ, maar kan nu fluiten naar die wedstrijd.

In de wedstrijd tegen HBS (1-2) kwam Madjer Lukoki al na twaalf minuten als invaller in de ploeg bij Kozakken Boys, maar zijn naam stond niet vermeld op het wedstrijdformulier. De aanklager betaald voetbal startte een onderzoek en deze kwam tot de conclusie dat er sprake is van 'verwijtbaar foutief handelen'. Het gevolg: Kozakken Boys is uit het toernooi gezet en HBS neemt de plek van de Brabantse ploeg over in de achtste finale van de KNVB Beker. HBS mag nu op woensdag 16 december voor eigen publiek aantreden tegen AZ. 

De KNVB legt uit hoe dit besluit tot stand gekomen is: "De aanklager betaald voetbal vroeg tijdens het onderzoek aan de reglementscommissie een uitspraak te doen over de interpretatie van het KNVB Beker Reglement. De reglementscommissie stelt dat binnen de spelregels van het betaald voetbal, waar het KNVB bekertoernooi onder valt, spelers altijd voorafgaand aan de wedstrijd op het wedstrijdformulier moeten staan. Uitspraken van deze commissie zijn voor de clubs, KNVB en alle andere leden bindend", aldus de bond.

Toen duidelijk werd dat er een onderzoek gestart zou worden naar Kozakken Boys, reageerde assistent-coach Danny Buijs woedend. "Als een speler nog een schorsing heeft uitstaan zoals bij PSV (Manuel da Costa in 2007, red.) of geen werkgunning heeft zoals vorig jaar bij NAC, dan kan ik begrijpen dat er protesten zijn. Maar bij ons is een vrijwilliger vergeten om voor de wedstrijd wat in te vullen op het formulier", foeterde hij bij Omroep West. Met name de rol van HBS-coach André Wetzel stoorde Buijs. "Hij weet verdomd goed wie Lukoki is. Hij heeft hem ook zien warmlopen, we hebben hem niet verstopt in een kliko ofzo. Dat is wat mij nog het meest irriteert. Ze proberen er bij HBS theater van te maken, in de hoop dat het positief uitpakt voor ze."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen